DUJE KLARIC Cropix
SPORTSKO JUTRO

VIDEO: ‘Ovo je pravi Rakitić, on donosi veliki mir igri Hajduka, ali jedan drugi nogometaš je priča dana‘

Splitski klub na prvenstvenu pauzu nakon četvrtine prvenstva odlazi s prvog mjesta
Piše: SNObjavljeno: 07. listopad 2024. 12:28

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

Završio je prvi krug SuperSport HNL, a nakon devet kola na čelu prvenstvene tablice se nalazi Hajduk koji ima 21 bod. Splićani imaju dva boda više od Rijeke i Dinama i na prvenstvenu pauzu odlaze s prvog mjesta. To je bila i jedna od najvažnijih tema u novoj emisiji ‘Sportsko jutro‘.

- Bilo je upitnika oko toga kako će Gennaro Gattuso postaviti Hajduk u utakmicama u kojima mora dominirati, a jučer je u utakmici protiv Šibenika za Splićane izgledalo sve perfektno. Bruno Durdov je ponovo postigao briljantan gol, a Ivan Rakitić je upisao prvijenac za Hajduk. Upravo je poboljšanje njegove igre jako važno za Hajduk. Neću zaboraviti utakmicu koju je Hajduk igrao protiv Istre u kojoj je Rakitić nakon 60 minuta izgledao potpuno iscrpljeno. Sad je taj Rakitić uhvatio kontinuitet forme, a znanje nikad nije bilo sporno i Hajduk igra sve bolje i bolje - istaknuo je novinar Sportskih novosti Tvrtko Puljić, a Andro Polić iz Jutarnjeg lista se nadovezao:

- Rakitić daje veliki mir u sredini Hajdukove igre. Na početku sezone se vidjelo da nije u formi, da mu treba nekoliko utakmica da uhvati ritam. Međutim, sada je stigao na optimalnu radnu temperaturu i dao je prvi gol što će njemu sigurno dati vjetar u leđa. Ipak, opet je priča večeri Durdov i njegova kvaliteta, gol koji je zabio. Jako je nepredvidljiv, brz, agresivan i takvi igrači trebaju hrvatskom nogometu. Moderan je igrač, kod njega nema puno razmišljanja - primi loptu i pošalje je u rašlje. Mislim da je on najveći Hajdukov dobitak u ovih devet kola.

Hajduk izgleda dobro, Gattuso je posložio momčad i dobio veliko povjerenje navijača splitskog kluba.

- Gattuso je dobro to sada posložio, iako na početku to nije izgledalo tako. Bile su to dosta tvrde utakmice u prvim kolima, Hajduk je dosta propuštao u obrani. Sada vidimo da su u obrani čvršći i odmah to bolje izgleda za njih. Postali su efikasniji u napadu i vidjet ćemo kako će to izgledati u nastavku sezone. Već nakon stanke čeka ih teško gostovanje u Koprivnici, gdje su Rijeka i Dinamo izgubili bodove nedavno - rekao je Polić.

Kako je Dinamo došao do pobjede protiv Varaždina, tko su hrvatski nogometaši koji su odigrali fantastično u svojim klubovima tijekom vikenda, a kako naši novinari komentiraju pobjedu Splita nad Crvenom zvezdom u ABA ligi pogledajte u cijelom izdanju ‘Sportskog jutra‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 13:20