Aleksandar Trajkovski, Marko Livaja

 TOM DUBRAVEC Cropix
POVRATAK U VELIKOM STILU

VIDEO Kao nekad Baka Slišković, pogledajte majstoriju hajdukovca: ‘Reći ću iskreno što sam htio napraviti...‘

Iskusni napadač otkrio nam je kako se osjeća na pripremama i što misli o efikasnosti Bijelih
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. siječanj 2024. 16:22

Aleksandar Trajkovski imao je stanku od dva mjeseca, liječio je ozljedu i napokon dočekao prvu utakmicu nakon oporavka. I to kakvu, pogotkom direktno iz kornera koji je zabio mađarskom MOL Fehervaru.

- Nisam nikada postigao zgoditak iz kornera. Moram priznati. Prvi put u životu se dogodilo - uz osmijeh je odgovorio Makedonac dok smo razgovarali na terenu u Umagu.

- Pokušavao sam dosada, ali nisam uspijevao. Iskreno, htio sam jako centrirati, ali uz pomoć vjetra postigao sam pogodak iz kornera. Inače, malo jače inače centriram, ali ne mogu reći da ciljam u gol. Ako se dogodi... eto, sada se dogodilo.

Kako ste vidjeli protivnika, treću momčad u prvenstvu Mađarske?

- Poznajem Fehervar, jer imam nekoliko prijatelja koji igraju u toj momčadi. Odlična utakmica za prijateljsku, da se poboljšamo u nekim stvarima gdje možemo biti bolji.

Na kraju visoka pobjeda koja budi optimizam kod navijača.

- Uvijek je dobro pobijediti, makar i na pripremama. Kako trener kaže, nisu ni prijateljske običan test. Nema opuštanja niti na pripremama, jer s pobjedama se uvijek bolje osjećaš. Velika pobjeda je važna, jer smo zabili puno golova.

Prošle jeseni imali ste problem neefikanosti, često pobjeđivali s 1:0, a na pripremama pljušte zgodici, osam u dva susreta.

- Nije fokus na jednome što je jako dobro, jer u sezoni imaš utakmica gdje ti protivnik ne dopusti puno. Nadam se da ćemo poslije priprema ovu efikanost prenijeti u nastavak sezone.

Dva mjeseca na kraju jesenske polusezone propustio je Trajkovski, ali iskusni napadač otkrio nam je kako se osjeća na pripremama.

- Osjećam se odlično, imao sam malo upalu lista, zato sam preskočio prvu utakmicu, ali vratio sam se i sve je dobro. Dva mjeseca sam proveo na terapiji, međutim na pripreme sam došao spreman - poručio je Trajkovski.

Linker
11. lipanj 2024 14:08