VOJKO BASIC Cropix
TEŠKA SITUACIJA

Veliki problem za Leku koji bi se za utakmicu sezone mogao odlučiti za iznenađenje. Evo kakav bi potez mogao povući

Novopridošli igrač mogao bi odraditi njegov posao, ali još je daleko od prave razine pripremljenosti
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 06:58

Ozljeda Rokasa Pukštasa (18) nije Hajduku mogla doći u težem trenutku. Pukštas je bio najbolji Hajdukov igrač na otvaranju sezone. Zabio je dva gola odluke, ali i da njih maknemo na strahu, mladi Amerikanac punio je teren na razne načine. Sjajan u presingu, u fazi obrane, a ubojit u napadu. Uvijek u trku, uvijek s okomitom idejom igre. Hajduk za njega pravu zamjenu nema. Mogao bi to eventualno biti Odjidja-Ofoe, ali iskusni belgijski veznjak još je daleko od prave spreme i ne može pratiti Pukštasov ritam.

Što Leko može napraviti? Na prvu premjestiti belgijskog veznjaka malo niže desno, a vratiti Benrahoua u udarnu postavu na poziciju desetke. Međutim, u toj opciji postoje dva problema. Prvi je da je Benrahou dosta "mekan" igrač, a protiv Grka utakmica će biti sve samo ne "mekana". Marokanac k tome i nije poznat po obrambenoj trci, dapače, ona mu je dosta problematična, a već smo rekli da Odjidja trenutačno ne može pratiti visoki ritam utakmice, svakako ne duže od pola sata, ili možda poluvremena.

Netko će reći da je Hajduk požurio s prodajom Grgića, ali Grgić svakako ne bi bio kandidat za ovu utakmicu. Ne samo zato što ga Leko ne vidi kao igrača za rotaciju, nego i zato što nije igrao mjesecima. Na klupi Leko ima Ćubelića i Lauša, ali teško ih je zamisliti u udarnoj postavi u takvoj utakmici. Kalik je još uvijek izvan stroja.

Stoga bi se Leko mogao odlučiti za neko iznenađenje. Možda Sahiti na poziciji Benrahoua, možda malo više povučen i malo više desno, a Dolček na krilu? Sahiti je vrlo motoričan, igra u oba smjera, premda nema dovoljno mirnoće u igri da bi odgovorio takvim zahtjevima. No, djeluje ipak kao bolji izbor nego Benrahou.

Nedavno smo pisali o tome kako Hajduk nema dovoljno širok kadar igrača te da mu nužno treba istinska "šestica", korektor veznog reda. S takvim igračem Leko u četvrtak ne bi imao glavobolju. Odjidja-Ofoe i Krovinović bi u tom slučaju zauzeli pozicije klasičnih "osmica".

Nažalost, Hajduk tog defenzivnog veznjaka još nije pronašao i to će osjetiti baš u utakmici koja je toliko bitna....

Linker
02. srpanj 2024 18:23