Rokas Pukštas (desno)

 DAMIR KRAJAC Cropix
PONOVNO JUNAK

Veliki Hajdukov dragulj zabio dva gola za čudesni preokret u Zagrebu! Trese mreže i u prvoj i u drugoj ligi

Prošlog je vikenda zabio pogodak u Koprivnici Slaven Belupu, a sada dva Kustošiji u drugoj ligi
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. studeni 2022. 16:22

KUSTOŠIJA - SOLIN 2:3 (1:0 – Vukelić (3‘), 2:0 – Vukelić k.u. (47‘), 2:1 – Pukštas (55‘), 2:2 – Nimeli (92‘), 2:3 – Pukštas (94‘)

ZAGREB: Stadion NK Kustošija. Gledatelja: 110. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). Pomoćnici: Kurtović i Vidak. Četvrti sudac:Romić. Delegat:Juhas.

KUSTOŠIJA (4-3-3): Vasilji 6 – Oreč 6, Smoljo 6,5, Kozina 6, Gogić 6 – Nikpalj 6,5, Ivanković 6, Resler 6 (od 75. Komorski) – Grgić 6,5, Šaronja 6 (od 66. Vukadinović), Vukelić 7 (od 82. Olmo). Trener: Ugo Klingor 6.

SOLIN (3-4-3): Topić 5,5 – Pekić 6, Novak-Stanko 6 (od 86. Mamić), Džaja 6 – Markota 6,5, Klarić 6, Ninčević 6,5, Dominić 6 (od 75. Puljić) – Nimeli, Vodanović 5,5 (od 46. Pukštas 7), Kušeta 6,5 (od 63. Chinedu). Trener: Toni Golem 6,5.

Žuti kartoni: Smoljo (15‘), Pekić (22‘), Resler (54‘), Klarić (84‘), Vukadinović (90‘), Nikpalj (90‘).

Crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Rokas Pukštas



Kao i gotovo svakog petka kad igraju kod kuće, Kustošija je otvorila 15. kolo Prve nogometne lige dočekavši momčad Solina. I sve je izgledalo kao još jedno dobro podne u Zagrebu nakon što je Kustošija zabila na startu prvog odnosno drugog poluvremena. Ali pravi triler režirao je Solin koji je do 90. minute gubio 2:1 da bi na kraju potpuno preokrenuo utakmicu i podsjetio nas sve na scenarij iz Barcelone kad je Manchester United u 90. minutama uzeo Bayernu prednost i na kraju osvojio naslov Lige prvaka. U ovome su slučaju gosti došli na 3:2 i doma odnijeli sva tri boda iz Zagreba, a junak gostiju bio je mladi hajdukovac Rokas Pukštas, koji ove sezone igra i za Bijele i za momčad Solina.

Hajduk je, naime, sklopio ugovor sa Solinom prema kojem sedmorica igrača u istoj sezoni mogu nastupati za obje ekipe, a jedan od njih je i Pukštas. I danas je mladi hajdukovac bio junak Solina.

Kako se utakmica igrala na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, održala se minuta šutnje prije početka utakmice. Već u trećoj minuti stajalo je 1:0 na semaforu. Gol su ispleli krilni igrači domaće momčadi. Grgić je poslao loptu na drugu stranu za Vukelića koji si je sam stvorio prostor za udarac, a zatim kirurški precizno zabio u donji desni kut.

Gosti su pak na svoju priliku čekali nešto duže, a ona je došla u 32.minuti. Kušeta se probio po desnoj strani, lopta je malo usporio i kišom natopljen teren, a krilni igrač Solina pucao je nekoliko centimetara od vratnice. Isti je igrač bio u šansi i nekoliko minuta ranije, ali je Smoljo pravovremeno izašao u blok i tako na vrijeme zaustavio potencijalnu opasnost. Da se na poluvrijeme nije otišlo s neriješenim rezultatom pobrinuo se Vasilj koji je u posljednjem napadu obranio stopostotnu priliku u kojoj se našao Vodanović.

Na startu drugog dijela, repriza kao s početka utakmice, rano je zabila Kustošija. Napravio je pravi ‘ dar mar‘ po desnom krilu, a na koncu ga je branič gostiju srušio na ulazu u šesnaesterac. Vukelić je nakon gola iz igre imao priliku povećati vodstvo s bijele točke, a to je i napravio. Kao i u prošlom kolu protiv Croatie iz Zmijavaca, isti je igrač ponovno poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

Međutim, Solin je ubrzo dokazao da ih to nije izbacilo iz takta i do kraja utakmice bili su čak i bolji protivnik. Džoker s klupe Pukštas bio je najviši u skoku nakon jednog prekida te je tako smanjio prednost Kustošije na 2:1. Borbenost do kraja utakmice, nagradila je Solin potpunim preokretom u sudačkoj nadoknadni.

Najprije je u 92. zabio Nimeli za tračak nade nakon što su ponovno iz prekida probili stranu, Markota je pronašao na povratnoj lopti svog napadača koji je, činilo se u tom trenutku zabio za bod, a onda je za sva ti boda ponovno strijelac bio Pukštas kojemu je pripala nagrada igrača utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 16:44