OMER URER Anadolu Via Afp
TO BI BILO POGUBNO

Turci su pretjerali: Niti Hajduk to može, niti bi Džeki takva stvar pala napamet. A Rakitić je posebna priča

Predsjednik Ivan Bilić i Nikola Kalinić dobro znaju kakvi su Hajdukovi financijski limiti
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. srpanj 2024. 08:33

Turski mediji vole svašta pisati, a posebno preuveličavati. Tako su "ispalili" iznos koji je Hajduk navodno ponudio Edinu Džeki da bi pristao doći na Poljud. Naravno da se ne radi o iznosu od dva milijuna eura po sezoni. Niti Hajduk takav iznos može platiti, niti je Džeki palo na pamet toliko tražiti.

image

Edin Džeko

YAGIZ GURTUG Middle East Images Via Afp

Već kod prvog kontakta Hajdukovog sportskog direktora Nikole Kalinića i proslavljenog napadača, Džeko je jasno kazao da bi vrlo rado došao u Split, te da mu je jasno kako ne može ni izbliza imati plaću kakvu ima u Fenerbahčeu, a turski velikan Džeku plaća oko 4,5 milijuna eura.

U Hajduku najveću plaću ima Marko Livaja, ona iznosi oko 1,2 milijuna eura. Koliko bi imao Džeko ako dođe nismo uspjeli doznati, ali neupitno bi imao manju plaću od Livaje.

image

Marko Livaja

TOM DUBRAVEC Cropix

Predsjednik Ivan Bilić i Nikola Kalinić dobro znaju kakvi su Hajdukovi financijski limiti, kao i činjenicu da nitko u našoj ligi ne može igrača plaćati dva milijuna eura, pa makar se on zvao i Edin Džeko. Takva bi plaća apsolutno narušila financijske parametre bilo kojeg kluba u HNL-u, a to bi bilo pogubno za odnose u svlačionici. Kalinić je igrao u previše klubova da sve to ne bi znao.

Kad smo već kod plaća mogućih Hajdukovih pojačanja, i Ivan Rakitić imao bi manja primanja od Livaje i Džeke. I to značajno manja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. srpanj 2024 08:34