Jure Ivanković

 TOM DUBRAVEC Cropix
PRVA REAKCIJA

Trener Hajduka odgovorio na pitanje ostaje li Perišić: ‘Torcida? Sve znaju prepoznati‘

"Lijepo je dobiti podršku, ali i opomenu. Svi su razumjeli što su htjeli poručiti"
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. svibanj 2024. 19:48

Hajduk je u zadnjoj utakmici na Poljudu ove sezone s 2:1 svladao Goricu. Treneru Juri Ivankoviću bila je to zadnja utakmica na klupi Bijelih pred domaćim navijačima.

- Kraj sezone je, utakmica koja ništa ne znači u smislu ljestvice, ali lijepo je završiti pobjedom. Lijepo je dobiti podršku, ali i opomenu. Svi su razumjeli što su htjeli poručiti. Opomena? Svima nama, ne samo igračima. Nisam razočaran što neću biti trener Hajduka u sljedećoj sezoni, ali za mene je ovo veliko iskustvo. Ispred mene je veliki put.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Otkrio je zašto je dao priliku 18-godišnjem Luki Juraku ("na dobrom je putu, sve je to zaslužio radom i trudom") te se osvrnuo na tijek utakmice.

- Prvi put smo nakon negativnog rezultata okrenuli utakmicu u svoju korist. Usporeno smo ušli u utakmicu. Taj gol Gorice nas je probudio, dodao više energije. Mogli smo prelomiti utakmicu kod 2:1, ali zaslužena je naša pobjeda.

O Perišiću:

- Dali smo mu čast s kapetanskom trakom, Krovinović je to podržao. Nema poveznice sa sljedećom sezonom, ali nadamo se da će biti puno utakmica Perišića u bijelom dresu. Drago mi je i radi Melnjaka, baš se vidi da je uživao. Dobro je odreagirao, vidjet ćemo što ćemo napraviti za Kranjčevićevu, jer gore je loš teren.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Diallo?

- Zatezanje u mišiću su osjetili i on i Šarlija. Nikola Kalinić? Ne znam nešto puno o tome, ponašam se prema njemu kao i svakom drugom igraču.

Pljesak i zviždujci s tribina?

- Nezahvalna je situacija, kontekst je bio negativan u zadnje vrijeme i očekuju od igrača da prihvate svoj dio krivice. Jer neke im stvari nisu sjela na najbolji način, ali svaki igrač sam donosi odluke kako će se ponašati u privatnom životu. Ali navijači znaju prepoznati sve.

Evo i što je poručio Rajko Vidović, trener Gorice:

- Dobro smo počeli, malo smo Hajduku dopustili. Čak smo i poveli, ali na kraju je Hajduk zasluženo pobijedio. Puno mi je bilo lakše kao igraču, znao sam i pobijediti na splitskom stadionu, a prvi put da vodim kao trener na Poljudu. Igrali smo protiv atomskog Hajduka, velike momčadi koja nije ostvarila zacrtano. Šteta je da se nisu do kraja borili za prvaka. Teško je sa strane komentirati, fantastični su pojedinci. Imali su prednost na polusezoni, prerano se počela slaviti titula, a izgubio se fokus na teren. Žao mi je da se napravila ovako velika razlika, a momčad ima Perišića, Livaju, Kalinića, Uremovića, Krovinovića. Jesam li hajdukovac? Trener sam Gorice, a navijam za sve hrvatske klubove.

Linker
19. svibanj 2024 22:11