ANTE CIZMIC Cropix
Robert Šola
PIŠE ROBERT ŠOLA

To što je Livaja napravio jučer puno je gore od onog ‘pjevanja‘ Dinamu: Zaslužio je kaznu i od svog - Hajduka

Na ispad kakav smo vidjeli na Rujevici nema pravo. I Hajduk mu to jasno mora staviti do znanja
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. svibanj 2023. 19:20

Postoji puno načina da proslaviš osvajanje trofeja. Marko Livaja izabrao je potpuno krivi. Izabrao je nesportski način, što nikako nije primjereno igraču koji je kapetan Hajduka, standardni član Vatrenih. I koji je idol desecima tisuća mladih u Hrvatskoj.

Navodno je Marko Livaja bio iziritiran uvredama koje je doživio od nekih navijača Šibenika. Ne može to biti nikakvo opravdanje. Ustvari, nema smisla ni tražiti opravdanje, jer ga - nema.

Nije ovo situacija kao kada je prije godinu i pol dana, nakon pobjede u derbiju protiv Dinama u Zagrebu u gluho doba noći, usred nekakve diskoteke, zapjevao: "Mrzim Dinamo, srpsko ime to". Takve se stvari događaju, ne samo kod nas nego diljem svijeta. Previše alkohola, ambijent kakav priliči diskoteci. Malo tko u takvom dekoru nije pjevao pjesme koje nisu primjerene. I koje u "normalnim" okolnostima nikada ne bi zapjevao.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Na Rujevici je Livaja izravno i javno, još na travnjaku, "potegao" pjesmu s kojom je ponizio i suparnike i njihove navijače, ali i šokirao sve neutralne promatrače. Svjesno, možda i planirano. Kao znak odmazde prema nekima koji nisu bili korektni prema njemu. Samo, te koji su ponižavali Livaju zovemo huliganima, a Livaja je - kapetan Hajduka i reprezentativac Hrvatske.

Livaju čeka kazna, vidjet ćemo kolika. I kakva god bila, zaslužio ju je. Tako se sportaš ne smije ponašati. Tako se hrvatski reprezentativac ne smije ponašati. Tako se kapetan Hajduka ne smije ponašati.

Disciplinski komisija HNS-a stoga će napraviti svoje, ali što će napraviti Hajduk? Znamo da je Livaja na Poljudu puno, puno više od kapetana i najboljeg igrača. Livaja je simbol, Livaja je svojevrsni pokret, zaštitni znak Hajduka, igrač koji ima pravo na gotovo sve.

Na ispad kakav smo vidjeli na Rujevici nema pravo. I Hajduk mu to jasno mora staviti do znanja. kao i svakome tko na bilo koji način šteti Hajduku. A Livaja je u Rijeci jako naštetio i sebi i Hajduku. I pogrešno bi s Jakobušićeve strane bilo to prešutjeti.

Linker
16. travanj 2024 17:39