TOM DUBRAVEC Cropix
KRONOLOGIJA

Tko će povesti Hajduk u novu eru? Prva ideja nije prošla, čeka se ishod ‘plana B‘

Splitski klub trebao bi uskoro imenovati novoga predsjednika
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. travanj 2024. 06:31

Hajduk je bez ‘’pravog’’ predsjednika od 8. travnja, kad je, dan nakon poraza od Rijeke na Rujevici, smijenjen Lukša Jakobušić.

- Nadzorni odbor je u nedjelju navečer nakon utakmice u Rijeci održao izvanrednu sjednicu gdje smo donijeli jednoglasnu odluku o opozivu Jakobušića s mjesta predsjednika Hajduka. Razlozi nisu pritisak medija, već evolucijski korak naprijed s argumentima i činjenicama. Porazom u Rijeci prvenstvo je odlučeno, iz Kupa smo ispali, nismo vidjeli nikakvog smisla da se gubi vrijeme na čekanje kraja sezone. Vrijeme je za novi četverogodišnji ciklus i treba dati novom predsjedniku Uprave da se zajedno sa svima pripremi za novu natjecateljsku sezonu. Nadzorni odbor je odlučio da će klub voditi Marinka Akrap kao vršiteljica dužnosti predsjednika Uprave dok ne imenujemo novog predsjednika - kazao je tog ponedjeljka predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, Aljoša Pavelin.

image

Ivan Bilić

ANTE CIZMIC/CROPIX/EONEA.HR

Privremena predsjednica je, dakle, postala Marinka Akrap, ali Pavelin je jasno poručio:

- Jedan od ključnih zadataka NO je biti spreman na ovakve situacije. Odgovor je - da, imamo spremnog čovjeka već neko vrijeme, za mjesec dana bi trebao stupiti na dužnost dok razriješi neke svoje stvari. Mandat predsjednika je na četiri godine, a pritom moram reći da nema puno ljudi koje mi smatramo kvalitetnima. Izabrali smo kandidata koji je po svojim liderskim osobinama i kulturi i pojavi zaista vrlo jak kandidat. Hoće li uspjeti postići rezultat? Mi vjerujemo da hoće. Kad bi se moglo obećati, bilo bi lako, ali uvjereni smo da smo napravili najbolji izbor. Nismo tražili boljeg od Jakobušića. Jednostavno, okolnosti su drukčije, treba nam drugi profil, druga dimenzija. Drukčiji karakter predsjednika.

Čovjek o kojem je Pavelin pričao bio je Josip Pavić. Proslavljeni hrvatski vaterpolist, državni tajnik za sport trebao je biti čovjek koji će povesti Hajduk u novu eru. No taj plan nije uspio, Pavić je odustao. Samo dan nakon što je njegovo ime procirkuliralo javnošću, prestao je biti kandidat. Navijačima splitskog kluba jako je zasmetala njegova politička karijera i Pavić je sam sebi, kao i Hajduku, kazao ‘’nema smisla’’. Pavić je bio prvi izbor, nije prošlo, vidjet ćemo hoće li proći s Ivanom Bilićem...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:32