BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX
ŠANSA ZA BIJELE?

‘Svi vam u Splitu misle da sad moramo do titule, problemi u Dinamu trebali bi ostaviti traga na momčad...‘

Hoće li se turbulencije u Dinamu negativno odraziti na Modre u nastavku sezone?
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. siječanj 2023. 14:31

Kako diše Split glede posljednjih zbivanja u Maksimiru? Mišljenja nikada nisu jedinstvena, ali većina ipak drži da će se turbulencije u Dinamu negativno odraziti na Modre u nastavku sezone, a time će se povećati i šanse Hajduka u šampionskoj utrci.

- Prvo, bez Oršića i bez ozlijeđenog Petkovića koji zna igrati, koji zna napraviti višak, Dinamo je bitno slabiji. Nije isti kao prošle jeseni - referirao se Ivica Šurjak primarno na igrački kadar.

Ali, zna Šurjak i kako se duboki organizacijski problemi koji izađu iz klupskih zidova prelijevaju na stanje u svlačionici.

- Sigurno će se i te unutarnje borbe odraziti na svlačionicu. Osjetit će politika kluba i na igračku budućnost, na transfere. Ne znam tko sve to danas uopće vodi, neću ni ulaziti u to, ali te turbulencije koje se događaju unutar Dinama moraju se odraziti na rezultat. Rijetko se događalo da momčad bude potpuno izolirana od klupskih problema.

Priličan zaostatak

Kakav je Hajduk za proljeće, za nastavak natjecateljske sezone?

- Hajduk dobar, Livaja u formi. Drago mi je zbog Marka da je dobio i ovu zadnju nagradu od kapetana. Hajduk uz barem dva pojačanja može nadvisiti Dinamo. Zaostatak je priličan, ali dvije utakmice mogu okrenuti kompletnu sliku. Puno se dobilo i s trenerom Ivanom Lekom, igra se čvršće, otvorenije, riskantnije. Uz atmosferu i publiku koja pruža sjajnu podršku, Hajduk može na proljeće puno napraviti uz ovakav ranjivi Dinamo - kazao je Šurjak.

Milivoj Bebić, slavni vaterpolist, a danas između ostalog i predsjednik Splitskog kluba olimpijaca, ne dvoji da će se turbulencije u Dinamu osjetiti na rezultatu maksimirskih nogometaša.

- Naravno da je prilika, apsolutno! Svaka unutarnja turbulencija, a naročito u sportskom klubu, svakako je kontraproduktivna. Nikada se ne može pozitivno odraziti na momčad. Međutim, pitanje je koliko je Hajduk u stanju to iskoristiti, s obzirom na to da je i Hajduk ostao bez nekolicine igrača. Istina je da je u Ivanu Leki dobio trenera s jakim pedigreom, ali ipak ostaje pitanje koliko je Hajduk sposoban iskoristiti priliku. Puno pričam s mojim prijateljima, Hajduk nam je uvijek tema, ali kako nije krenuo drugi dio sezone, sve nam je još uvijek nepoznanica. Leko je rekao “fali nam četiri-pet igrača” i to me malo brine. Nije jedan-dva.

Kako se razmišlja u navijačkim krugovima prenio nam je Vojko Kliškić, “čovjek iz naroda”, nekoć poznati splitski malonogometaš, a danas voditelj rekreacijskog centra.

- Znate što... Svi vam u Splitu misle da moramo sada do titule. Dinamo ima svojih problema, došli su u fazu kada više pričaju o svemu ostalom, a najmanje o nogometu. Morali bi ti problemi ostaviti traga na momčad, međutim, još uvijek je velika prednost Zagrepčana. Moramo pobjeđivati u seriji, start prvenstva će u svakom sluačju biti odlučujući - kazao nam je Kliškić.

Prilika je tu

Ima i drukčijih stavova... Primjerice, Stipe Andrijašević, nekoć igrač Bijelih, drži da unutarnji problemi nekog kluba ne moraju ostaviti direktan trag na terenu.

- Neće se unutarnji problemi odraziti na igrački kadar Dinama. Svi smo mi bili igrači, ali i kada su odnosi u upravi na lošijoj razini zbog unutarnjih sukoba, momčad može ostati izolirana od takvih događanja. Prošao sam te situacije kao igrač, znam kako funkcionira klub u tim trenucima. Ali, bez obzira na stanje u Dinamu, Hajduk svakako ima šansu. Posebno dolaskom Leke na trenersku klupu jer uvijek sam za našeg trenera koji zna kako treba djelovati Hajduk.

Zašto držite da se unutarnje borbe neće odraziti na momčad trenera Ante Čačića? U prošlosti smo često, čak i u Hajduku, svjedočili suprotnom efektu.

- Uvjeren sam da neće, kao što se nije trebalo odraziti ni na Hajduk. U mojoj generaciji je klub imao stabilnost, nismo obraćali pozornost na to što se događa u kancelarijama. Kada dođeš na teren, odjeneš dres, koncentriran si samo na teren i zato mislim da neće problema ostaviti posljedice na momčad. Međutim, opet naglašavam, Hajduk bez obzira na sve što se događa u suparničkom dvorištu, ipak ima veliku šansu ovog proljeća - zaključio je na kraju Andrijašević.

HAJDUK DO DERBIJA S DINAMOM

22/01/23.

Hajduk - Šibenik

29/01/23.

Istra 1961 - Hajduk

05/02/23.

Hajduk - Rijeka

11/02/23.

Varaždin - Hajduk

19/02/23.

Hajduk - Gorica

DINAMO DO DERBIJA S HAJDUKOM

21/01/23.

Dinamo - Gorica

28/01/23.

Dinamo - Lokomotiva

04/02/23.

Slaven Belupo - Dinamo

10/02/23.

Dinamo - Istra 1961

19/02/23.

Varaždin - Dinamo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 14:12