Josip Brekalo

 ANTE CIZMIC Cropix
NAJBOLJI DOSAD

Slavlje bez pjenušca i kavijara: Brekalo se riješio loše navike, poznati čovjek iz Italije bio je u krivu?

Mnoge točke ovog susreta slika su Hajduka iz proteklih godina
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. travanj 2024. 21:50

Hajduku je u Koprivnici napravio posao jer krucijalno je bilo spriječiti produženje niza poraza koji je stigao već do pet utakmica i prijetio povijesnim rekordom, a treneru Juri Ivankoviću bilo je drago vidjeti da pojedine sheme igre na kojima je inzistirao rade, da se stvaraju šanse, pogotovo u prvom poluvremenu. No, Slaven Belupo je u dva navrata pogađao okvira gola te je mogao bolje proći. To je za Bijele bilo slavlje bez pjenušca i kavijara, ali s finim zadovoljstvom koje daje očekivanje u vedriji finiš sezone. Koliko je god jasno da je totalno neuspješna.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Gledali smo utakmicu Josipa Brekala koji je u HNL stigao s najavom osvajanja titule i mjesta u reprezentaciji na Euru, a iako mu statistika nije prazna do završnice sezone nikoga nije impresionirao. Ovaj put radio je razliku, bio je asistent, vidjelo se da igra nogomet koji ne mogu svi u HNL-u pratiti, a pomicanje na desnu stranu potvrdilo se kao pogodak.

image

Aleksandar Trajkovski

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Iako zvone riječi tehničkog direktora Juventusa Cristiana Giuntolija iz vremena kad je skautirao Brekala za Napoli kako je na desnoj strani može dati samo 70 posto svojeg maksimuma u usporedbi s pozicijom lijevog krila, danas djeluje konkretniji na tom mjestu jer loša navika da umjesto u dubinu igra u širinu učinila ga je lijevo bitno manje opasnim nego što bi trebao biti. Kako to kao dešnjak na desnoj strani daleko manje radi, a više prodire uz crtu, više pridonosi ekipi na način koji trener želi. Iako je kasnije ordinirao i po sredini... Otkako je u Hajduku to mu je bila najbolja igra uz onu s istim protivnikom u Splitu. Makedonac Aleksandar Trajkovski prometnuo se u najpouzdanijeg strijelca, no mogao je učiniti i više od toga jednog gola, a Ivan Perišić ponovno je odradio pola sata. Nije se bojao teškog terena, premda do prave forme i izdanje ima još posla...

Domaćini su dodali gas u nastavku i mogu žaliti što nisu svladali mladog vratara Buljana, koji je kao i Sušak na golu Farmaceuta bio vrlo dobar. Igralo se zanimljivo, pljuštale su i akcije i pogreške, Hajduk je mogao povećati prednost, a Štrkalj i Mioč su s pogođenim vratnicama došli najbliže izjednačenju rezultata.

I igra, i rezultat, i činjenica da je već dvanaestu prvenstvenu utakmicu zaredom došao u Koprivnicu s drugom trenerom u odnosu na prethodnu, slika je Hajduka ove i proteklih godina - bolji od većine lige, ali nedovoljno uvjerljiv i stabilan za prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 08:31