Slavlje Hajdukovih juniora i navijača u Dortmundu

 Vojko Bašić/Cropix
POVIJESNA UTAKMICA

Sjajna vijest za Hajduk! Uefa na Čeferinovo inzistiranje povukla skup potez, sprema se invazija navijača

Juniori Bijelih u polufinalu bi mogli imati podršku više od 10.000 svojih navijača
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. ožujak 2023. 13:00

Sjajna vijest za sve Hajdukove navijače dolazi iz Nyona. UEFA je odlučila da će se polufinalna utakmica juniorske Lige prvaka između Hajduka i Milana odigrati u Ženevi, na Stade de Genève koji prima 30.000 gledatelja.

UEFA je tako izašla u susret Hajduku, kao i vojsci njegovih navijača koji bi htjeli prisustvovati najvećoj utakmici u povijesti Hajdukove nogometne škole. Hajduk je bio zatrpan pozivima čim je izborio Final Four juniorske Lige prvaka, a stadion u Nyonu je malog kapaciteta - možda oko 2,5 tisuće ljudi stane na tribine - i velika većina Hajdukovih navijača ne bi mogla prisustvovati utakmici. Naglašavamo Hajdukovih, jer se ostali klubovi nisu javili UEFA-i. tako će utakmica između Milana i Hajduka ući u povijest kao najgledanija ikada na završnom turniru juniorske Lige prvaka. Utakmica će se igrati 21. travnja.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin ovim je činom još jednom pokazao koliko drži do klubova, kao i navijača, jer UEFA je selidbom Hajdukove utakmice u Ženevu dobila izvanredne troškove, jer iznajmljivanje stadiona je vrlo skupo, posebno u Švicarskoj, a i brojno tehničko osoblje morat će se na dva dana presiliti iz Nyona u Ženevu. Naravno, prođe li Hajduk u finale ne treba sumnjati da će UEFA i u tom slučaju otvoriti navijačima vrata ženevskog stadiona.

Čeferin je i inače poznat kao veliki simpatizer Hajduka, tako da je s dodatnom radošću mogao donijeti takvu odluku. Potporu je svakako imao i u našem Zvonimiru Bobanu.

Hajduk je u četvrtfinalnoj utakmici protiv Borussije u Dortmundu na tribinama slavnog Westfalenu imao podršku oko osam tisuća navijača od ukupno 16 tisuća prisutnih. Atmosfera je doista bila veličanstvena, na ponos svih navijača Hajduka.

U Ženevi se očekuje možda i više od 10.000 hajdukovaca. Ne dvojimo da će oni svojim bodrenjem i brojnošću, a onda i ponašanjem opravdati takav ustupak UEFA-e i Aleksandera Čeferina.

Linker
22. travanj 2024 18:44