Nikša Stipaničev/Cropix
HAJDUČKA EUFORIJA

Show u Splitu, već se sanja osvajanje dvostruke krune?! Slavni as upozorava: ‘Polako ljudi, nismo uzeli ni Kup‘

‘Nemojmo da nam se dogodi ona neugodnost, da uvijek kad sam se ukaže prava šansa mi zase…mo‘
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 07. travanj 2023. 08:50

Svima su odjednom u taboru Hajduka porasle ambicije, poslije poraza Dinama u Šibeniku i eliminacije "modrih" iz kupa, otvorila se sjajna mogućnost obrane trofeja, kupa Hrvatske i to u dva koraka. A što se tiče prvenstva još je mnogo bodova u igri…

Među navijačima je zavladala euforija, ima ih koji sanjaju, zamislite, osvajanje duple krune. Međutim, srećom ima i trezvenih na Poljudu, posebno među veteranima "bijelih", pa tako Ivan Pudar, inače poslovično optimistički raspoložen kaže:

- Polako ljudi, najprije treba proći Istru, na toj utakmici se ne smije zapeti. Nemojmo da nam se dogodi ona neugodnost kakvu smo već doživjeli, koja se svodi na poznatu jadikovku nekadašnjeg stopera Milovića, a to je da "uvijek kad sam se ukaže prava šansa mi zase…mo".

image

Ivan Pudar

Vojko Bašić/Cropix

Po uvjerenju Pudara ključ za pravo raspoloženje, bez obzira na Dinamo i njegove probleme, svodi se na polufinale u Koprivnici.

- Imamo idealnu priliku da obranimo kup Hrvatske, bez najmanje namjere da podcjenjujem najprije Slaven Belupo, pa onda, nadam se, Šibenika u finalu. Napominjem da je Slaven Belupo bolji od Šibenika, Zoran Zekić sigurno vidi šansu svojeg kluba…

Između ostalog Pudar se nada da će napokon pojedini igrači, koji su u posljednje vrijeme opterećen ozljedama, vratiti se, zaigrati… Kako sada stvari stoje glavni igrač Marko Livaja se dobro oporavlja, također se treninzima vratio Emir Sahiti, koji je uz Livaju jedan od vitalnih prvotimaca Hajduka.

- Hajduk je u Šibeniku djelovao izvanredno sve dok je Livaja bio na terenu. Čudno je pa i neoprostivo bilo kako su "bijeli" dozvolili da im pobjeda dođe u pitanje. Držim da trener Leko zna svoj posao, to kako će najprije protiv Istre, pa onda u Koprivnici voditi svoju momčad, znati iskoristiti dragocjenost da osim početne momčadi koristi i petoricu s klupe…

U taboru Hajduka sada su fokusirani na dvoboj s pulskim prvoligašem, koji objektivno dolazi u Split ipak s oslabljenim sastavom.

- Nema potrebe za bilo kakvim kalkulacijama, trebamo ići utakmicu po utakmicu - to je stajalište trenera Leke.

Kako sada stvari stoje u momčad se vraća Lukas Grgić umjesto Marka Fossatija, dok je ipak neizvjesno hoće li i kako trener Leko koristiti blagodati povratak Sahitija.

Vjerojatni sastav Hajduka za Istru: Lučić - Mikanović, Vušković, Ferro, Melnjak - Grgić, Krovinovića - Pukštas, Benrahou, Mlakar - Livaja.

Linker
29. rujan 2024 09:27