Mislav Karoglan

 GORAN MEHKEK Cropix
Prekobrojni za proljeće

Sedmorica hajdukovaca s priprema otpadaju iz borbe za naslov, a još trojica napuštaju Poljud?

Od starta je bilo jasno da je fokus na okosnici momčadi iz prošle jeseni
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. siječanj 2024. 05:56

Mislav Karoglan na pripremama u Umagu ima 28 igrača, ali neće svi dočekati proljeće u kadru prve momčadi. Sedmorica se nameću kao glavni kandidati za polusezonu na posudbi, odnosno za nastavak u omladinskom pogonu. Tako će Karoglanu ostati 21 igrač sa priprema kojima će se kasnije priključiti Diallo (Afrički kup nacija), ozlijeđeni Ferro i najmanje jedan novi igrač koji se čeka do kraja zimskog mercata. Sa kadrom od 24 nogometaša krenut će Karoglan u nastavak sezone, s tim da Bijeli u Solinu imaju osam igrača na dvojnoj registraciji koji se mogu u bilo kojem trenutku priključiti prvoj ekipi ako zatrebaju u proljetnoj polusezoni.

Popis sedmorice mladih, koji bi nakon priprema trebali krenuti prema posudbama i omladinskom pogonu, otvaraju vratari Borna Buljan i Raul Bezeljak. Buljan ima dvojnu sa Solinom, dok će se Bezeljak vratiti u juniore. Desno krilo/bočni Roko Brajković također ima pravo nastupa za Solin, kao i Šimun Hrgović na lijevoj strani. Hrgović bi čak mogao i ostati na početku proljeća dok se ne vrati Diallo, ali gledajući kompletnu polusezonu, bitno veću minutažu imat će u Solinu. Noa Skoko i Bruno Durdov vraćaju se u omladinski pogon, dok će Filip Čuić također na posudbu. Hoće li ostati u Solinu ili će golgeterski instinkt brusiti u nekom drugom klubu, tek ćemo vidjeti.

Nema iznenađenja na popisu igrača koji će proljetnu minutažu tražiti na drugim adresama, jer od starta je bilo jasno da je fokus na okosnici momčadi iz prošle jeseni. Jasno, i na dolascima iskusnih pojačanja poput Kalinića i Kleinheislera, jer Hajduk se na proljeće bori za titulu, a takva zahtjevna zadaća teško podnosi usporedno školovanje mladih talenata. Za sedmoricu nabrojenih pripreme su dobra podloga za budućnost, mogu vidjeti gdje su u konkurenciji najjačih Karoglanovih aduta, ali jasno je da nisu trenutno u prvom planu. Ni igrački, ni iskustveno da bi podnijeli teret odgovornosti koju nosi šampionska utrka.

Pored sedmorice koji će se s priprema usmjeriti prema posudbama i omladinskom pogonu, novi raspored u Splitu čekaju Vušković, Dolček i Čubelić. Sva trojica nisu u kadru prve momčadi, a pritom Vušković čeka poziv iz Tottenhama za posudbu u Nizozemskoj, Čubelić će na posudbu, a Dolčeku se i dalje traži transfer.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 16:03