Dario Melnjak

 Robert Matić/Hajduk.hr
POLAGANI POVRATAK

Scena koja će razveseliti sve navijače Hajduka: Jedna od najvažnijih karika ponovno se vratila treninzima

Ranije početkom godine izjavio je da je teoretski moguće da se vrati pred kraj sezone
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 13. ožujak 2024. 15:53

Hajduk je na društvenim mrežama objavio atmosferu s treninga koji je priprema za subotnji ogled s Lokomotivom na Poljudu. Na fotografijama se ponovno pojavio Dario Melnjak, koji se ozlijedio još u listopadu prošle godine u dvoboju protiv Slaven Belupa u Koprivnici. Lijevi bek splitske momčadi potrgao je prednje križne ligamente što je jedna od najtežih ozljeda u nogometu, ali i sportu općenito. Ponajprije zato što je oporavak dugotrajan i dosta individualan, odnosno ovisi o mnogo faktora.

Melnjak je uspješno prošao operaciju početkom studenog na istom mjestu gdje su to obavljali Ivan Perišić, ali i Mihael Žaper koji se ozlijedio prethodnog mjeseca. Austrijski Innsbruck mjesto je rezervirano za sportaše s teškim ozljedama koljena. Navijači su optimistični s činjenicom da se nakon pet mjeseci vratio individualnim treninzima i vjeruju da bi do kraja sezone mogao ponovno zaigrati. Povremeni hrvatski reprezentativac zasad trenira tek individualno s kondicijskim trenerom i ovisno o osobnom osjećaju, ubrzo bi se mogao priključiti momčadi.

image
Robert Matić/Hajduk.hr

Ranije početkom godine izjavio je da je teoretski moguće da se vrati pred kraj sezone.

- Ako se nakon pet mjeseci okrenem iza sebe i vidim da je sve dobro prošlo, tek onda mogu planirati neki datum povratka na teren. Uopće ne želim o tome razmišljati. Hoće li to biti nakon sedam, osam, devet mjeseci od operacije, vidjet ćemo - rekao je tada Melnjak.

Usporedno s Perišićem, koji se ozlijedio otprilike mjesec dana prije Melnjaka, a sada je blizu povratka na teren, mogao bi se očekivati povratak na teren u posljednjim utakmicama sezone, ali pitanje je treba li poduzimati takav rizik, s obzirom na to da je lijevi bek Hajduka jedan od ključnih igrača momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:21