RONALD GORSIC Cropix
VELIKI RAZGOVOR

‘Razumijem zašto nas u Splitu gađaju! Pa Ademi sam ima više titula od cijelog Hajduka u povijesti...‘

Modri napadač dao intervju za srpski medij: ‘Nisam bio ni u boljem i većem klubu od Dinama‘
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2022. 16:58

Napadač Dinama Komnen Andrić u velikom je razgovoru za srpski Sportal progovorio o brojnim temama. O odlasku u Hrvatsku, karijeri u Dinamu, derbijima s Hajdukom, protekloj sezoni, ali i budućim planovima. Napadač iz Baljevca već je tri godine član Dinama, a u Maksimir je stigao 2019. iz Zaprešića u transferu vrijednom milijun eura.

- Otvorio sam vrata. Uspio je taj efekt Mamić-Andrić. Sada je sve postalo dvosmjerna ulica, srpski igrači dolaze u Hrvatsku, a hrvatski idu u Srbiju - poručuje Komnen Andrić za Sportal, pa nastavio:

- Nisam nikada imao problema, lijepo sam prihvaćen od prvog dana. Naravno, uvijek se može naletjeti na nekoga tko misli negativno, toga ima i u Srbiji, ali u većini slučajeva je sve u redu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Andrić također smatra kako je hrvatska liga bolja od srpske i kako je u tome dosta pomoglo i smanjenje same lige. Kada je veliki derbi između Dinama i Hajduka u pitanju Andrić kaže:

- U Splitu su ljudi stvarno strašni fanatici. Cijeli grad živi za klub, uvijek ih bude po 20-30.000 na tribinama. U prošloj utakmici su nam slomili stakla na autobusu, gađali nas svime i svačime... To nekad nadilazi sport, ali s druge strane daje neku posebnu draž utakmicama s Hajdukom. Donekle i razumijem navijače Hajduka, Dinamo je u prethodnih 17 godina čak 16 puta bio prvak. Samo naš kapetan Arijan Ademi ima više titula nego Hajduk u cijeloj povijesti. I to objašnjava njihovo ponašanje.

Dinamo redovno igra grupnu fazu Lige prvaka i Europske lige. U Europskoj ligi zadnjih godina stiže i do nokaut faze.

- U Španjolskoj smo izgubili 1:3, imali nekoliko prilika koje nismo iskoristili. Na Maksimiru smo ih doslovno demolirali, gol je visio u zraku čitavo vrijeme (1:0). Oni su praktično bili nabijeni u šesnaesterac. Bili smo dosta konkretniji, a u dvije utakmice puno bolji. Ipak, to su velike momčadi, iskoriste svoje šanse na pravi način. Mi to nismo iskoristili.

Nedavno je Andrić napravio i zanimljivu usporedbu Dinama i Real Madrida.

- Ja u Realu nisam bio, pa ne mogu s te strane tvrditi kako je tamo. Ali nisam bio ni u boljem i većem klubu od Dinama. Sve je perfektno. Ne mogu zamisliti da postoji viši nivo od ovoga.

ČITAVI RAZGOVOR PROČITAJTE OVDJE

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 04:45