Mario Vušković je pred velikim transferom

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
HRVAT JE HIT NA TRŽIŠTU

Prošle godine je nosio dres Hajduka, a sada je zaludio brojne europske klubove: Danas ga želi i Liverpool?

Marija Vuškovića, osim engleskog velikana, želi i Niko Kovač u svojem Wolfsburgu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. srpanj 2022. 23:48

Njemački Bild donosi senzacionalnu priču o donedavnom igraču Hajduka. Sjajni 20-godišnji branič HSV-a Mario Vušković se našao na meti sedam europskih klubova, a Nijemci ga opisuju kao ogroman potencijal i sjajnu kupovinu.

Njemački ga je drugoligaš Hajduku platio tri milijuna eura nakon što im je prethodno za posudbu dao 1.2 milijuna eura, a sada bi mogli višestruko zaraditi. Nedavno je Sky Sports pisao o interesu Wolverhamptona i tri Bundesligaša, pa je Hamburger Morgenpost pisao kako ga želi i Brentford, a sada Bild lansira senzaciju i u priču uključuje i Liverpool.

HSV bi rado zadržao Vuškovića koji se prometnuo u jednog od vođa ekipe i u prošloj sezoni upisao 29 nastupa i zabio jedan gol, a ako budu prisiljeni na prodaju neće pristati na manje od 10 milijuna eura. HSV je u teškoj financijskoj situaciji, a zainteresiranih ne manjka, pa bi prodaja mogla biti opcija.

Bild piše kako ga, uz spomenute Engleze, žele i Wolfsburg kojeg vodi Niko Kovač, ali i Frankfurt, Freiburg i Stuttgart i jedan talijanski klub, te Burnley i Liverpool. Najzvučniji je svakako sastav Jürgena Kloppa, a realizacija ovog transfera bi dobro napunila i blagajnu na Poljudu.

Hajduk je pri prodaji Vuškovića u ugovor ugradio i klauzulu o postotku od iduće prodaje, a to u praksi znači da bi Bijeli, prodaju li Nijemci njihovog bivšeg braniča za 10 milijuna eura, mogli inkasirati dodatnih milijun do milijun i pol eura.

Linker
29. travanj 2024 08:15