Dario Melnjak i Dario Špikić

 BORIS KOVACEV Cropix
PIŠE TOMISLAV JURANOVIĆ

Poslije mjeseci patnje, nervoza, uspona i padova trofej usred Splita bio bi za Dinamo pravi melem

Rijetko su koje plave generacije imale priliku za takav gušt
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 30. travanj 2023. 10:38

Derbi je derbi, najveća utakmica hrvatskog nogometa. Ovaj derbi će biti poseban, mi imamo priliku potvrditi naslov prvaka. Iako, nismo uopće razgovarali o tome, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu, najavio je današnji sudar na Poljudu Dinamov trener Igor Bišćan, koji ima priliku, eto, u svojoj petoj utakmici na klupi "modrih" doći do ekspresnog naslova prvaka.

I to, da, na Poljudu, usred Splita, što bi definitivno bio melem na plave rane nakon sezone pune drame, preokreta, prevrata, irealnih euforija i teških padanja. Kako doći do toga, "kemije" sa svojim stožerom, razmišlja Igor Bišćan, koji na raspolaganju ima sve igrače izuzev Theophilea i Boška Šutala, uz napomenu da Petković još nije u stanju izdržati ratnički tempo derbija svih 90 minuta. U prijevodu, može se očekivati da krene Drmić, a da Petković u igru uđe tijekom drugog poluvremena.

- Utakmica će biti drukčija od prethodnih kad govorimo o tempu i intenzitetu, moramo biti spremni za to. Znamo što nas čeka, Hajduk želi održati prvenstvo na životu, oni, jasno, ne žele da osvojimo titulu na njihovu terenu. Mi moramo pronaći način kako iz svoje momčadi izvući najbolje. Moja najveća utakmica kao trenera? Ipak ne, vodio sam mladu reprezentaciju u četvrtfinalu Eura, vodio sam i finale Kupa... - kaže Bišćan, komplimentirajući Hajduku, pogotovo Ivanu Leki, stvarajući s Hajdukovim trenerom zdrav okvir rivalstva.

Rivalstva koje, ipak, njemu znači više nego što će otkriti. Uzeti prvu "kantu" sa svojim Dinamom, u novoj eri plave povijesti, sigurno mu je motiv, želja, nada. A bilo bi pogrešno da je drukčije. Emocije su to, naravno. No, nije sam. I momčad izgara da trijumfalno, pred punim tribinama, autocestom A1 prema Maksimiru dovezu trofej, poslije mjeseci patnje, nervoza, uspona i padova.

Da se u ponedjeljak probude kao prvaci pa da, konačno, do kraja sezone, Bišćan može dati priliku klincima, kao filter za sljedeću, opasnu sezonu. No, polako. Za početak, Dinamo defenzivno mora biti na Bišćanovu tragu (jedan gol u pet utakmica), prema naprijed proaktivniji, a u kompletu odlučni i koncentrirani. Konačno, rijetko su koje plave generacije imale priliku za takav gušt - osvajanje naslova u dvorištu najljućeg rivala. Poseban je to motiv i posebna titula, za dugo sjećanje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:24