Mahir Emreli, Bruno Petković i Marko Livaja

 Cropix
PREPOROĐENI NAPADAČ:

‘Petković ili Livaja? Za mene to nije upitno. On je najbolji u HNL-u i nema ga smisla uspoređivati s ostalima‘

‘Moramo ponoviti igru iz Zagreba, postaviti se čvrsto i učiniti sve da razveselimo naše navijače‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. rujan 2023. 10:22

Kad je Sergej Jakirović preuzeo Dinamovu klupu, Mahir Emreli mogao se nasmiješiti. Dobio je svoju priliku i iskoristio je. Istina, pomogla mu je u toj priči i ozljeda Darija Špikića, ali znate onu; ‘kad nekome smrkne, drugome svane‘. Azer zaista igra dobro otkako je dobio Jakirovićevo povjerenje, idu ga i golovi i asistencije...

Tri gola i dvije asistencije na startu sezone.. Nije loše zar ne? Ušli ste i udarni sastava?Jeste li to očekivali?

- Znam da je statistika važna za svakog napadača. Možda više vama medijima nego nama igračima, ali naravno da uvijek pokušavam dati sve od sebe na utakmicama, postići što više pogodaka i pomoći momčadi. Zadovoljan sam formom, ali znam da mogu još više i još bolje. Nažalost Špikić se ozlijedio, ali evo ja sam zato dobio priliku. Hvala treneru na povjerenju. Na meni je da opravdam očekivanja i povjerenje i da pokažem da zaslužujem biti u prvom sastavu. Naravno da svaki nogometaš želi igrati što više. Mislim da je to jedino normalno - kaže nam u uvodu reprezentativac Azerbajdžana

Igrate li sad svoj najbolji nogomet u Dinamu? Je li za vaše igre bio presudan dolazak Sergeja Jakirovića?

- Bilo je dobrih izdanja, ali nikako nisam dobivao više utakmica za redom. Sada imam tu priliku i sigurno da je odmah i meni lakše. Preferiram igrati u sredini ili u špici napada, ali naravno da mi nije strano igrati na krilu. Gdje god da me trener postavi davat ću sve od sebe. Još ako uspijem zabiti ili asistirati nitko sretniji od mene. Trener Jakirović je odličan i stvarno imamo svi super odnos s njim. Sigurno da i on ima dio zasluga za moje igre kao i igre cijele momčadi. Naravno da puno ovisi i o samopouzdanju koje dobiješ kad više igraš. Osjećaš se nekako slobodnije na terenu.

image

Mahir Emreli

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Ove sezone još niste igrali protiv Hajduka u Superkupu i 1. kolu HNL-a bili ste na klupi. Sad je drukčije, očekuje vas se u Splitu od prve minute. Jeste li ‘u glavi‘ već na Poljudu?

- Od danas smo svi maksimalno posvećeni toj utakmici. Do srijede je to bila kup utakmica. Uspješno smo savladali tu prepreku i sada nam je jedini fokus - tri boda na Poljudu. Čeka nas teška utakmica. Uvijek je tako u Splitu, ali znam isto tako da dolaze naši navijači i baš se osjeti da je derbi! Veselim se kao i svaki sportaš. Trener će odlučiti hoću li zaigrati u prvom sastavu. Ja sam spreman i gladan svake utakmice. Pogotovo kad je u pitanju Hajduk. Isto tako želim naglasiti da nije važno igraš li od početka ili ćeš ući s klupe. Često ti igrači s klupe donose prevagu svojim ulascima. Svi igrači u momčadi su biti. Od prvog do zadnjeg.

Sanjate li da zabijete gol u velikom derbiju? Koji vam je do sada najdraži gol koji set zabili za Dinamo? Ako zabijete u nedjelju, bi li taj bio najdraži do sada?

- Sigurno da je slađe kada zabijete pogodak u derbiju. Nadam se da ću i ja jednom imati tu priliku, ali ne nije mi to najvažnije. Važno je da kao momčad budemo pravi, da odigramo muški i pokažemo da smo kvalitetnija momčad. Da, mi smo ti koji branimo naslov. Situacija na tablici dodatni je motiv za nas. Stvarno jedva čekam da utakmica krene. Što se tiče mojih pogodaka i koji mi je najdraži? Paaaaa.... Ne znam iskreno. Svi su mi dragi. Možda oni golovi u Rijeci ako baš moram birati…

Kako vam izgleda Hajduk? Jesu li dovoljno kvalitetni da vas pobijede u nedjelju, i da na kraju sezone uzmu naslov prvaka? U Superkupu je pobijedio Dinamo, u 1. kolu prvenstva Hajduk. Ali obje utakmice odigrane su u Maksimiru, sad se prvi puta ove sezone igra na Poljudu.

- Ma iskreno bavim se samo nama. Uvjeren sam ako smo mi pravi da smo onda apsolutno favoriti u bilo kojoj utakmici. Ali respektiramo svaku momčad. I Osijek, Rijeka i Hajduk imaju dobre momčadi. Pogotovo kad igraju doma, ali opet mi moramo pokazati zašto smo najbolji klub na ovim prostorima. Boli nas taj poraz iz prvog kola na Maksimiru. Bili smo zaista bolja momčad, ali tako je to u nogometu. Idemo u nedjelju popraviti to. Znamo da bodovi u derbijima vrijede "duplo".

Što je najveća snaga Hajduka, što Dinama?

- A vi mediji ćete kazati Petković i Livaja. Ja bi rekao da je Hajdukova najveća prednost u nedjelju domaći teren. Nama puno znači da će Bruno biti spreman za utakmicu. Bespotrebno je uopće govoriti koliko nam on znači. Moram reći da sam jako sretan i zbog Drmića koji je postigao hat-trick. Odličan igrač i sigurno da će i njemu i nama puno značiti on i njegova dobra forma. Evo sad je i Kulenović postigao pogodak. Bitno je da su napadači učinkoviti i to nas sve veseli. S druge strane Dinamo ima taj neki pobjednički mentalitet. Imamo iskustvo igranja velikih utakmica, pogotovo u Europi. Ušli smo u dobru seriju, podignuli smo se s novim trenerom. Mi smo Dinamo i idemo to pokazati u nedjelju.

Kad ste ih već spomenuli, tko je bolji od dva hrvatska reprezentativca Livaje i Petkovića? Hoće li netko od njih dvojice odlučiti derbi?

- Ma za mene to uopće nije upitno. Bruno Petković je najbolji igrač lige i jedan od najboljih igrača s kojim sam dijelio svlačionicu. Nema smisla uopće da ga se uspoređuje s nekim. Stvarno sam sretan jer mogu jako puno toga naučiti od njega. Dovoljan je jedan potez da riješi utakmicu. Jako mi je drago da je ostao s nama i da je kapetan zajedno s legendarnim Arijanom Ademijem.

Kakvu utakmicu očekujete?

- Definitivno tešku. Zadnjih nekoliko utakmica na Poljudu završile su skromno. Malo je bilo golova i obično je rezultat izjednačen. U Maksimiru svaki put bude drukčija utakmica. Moramo ponoviti igru iz Zagreba, postaviti se čvrsto i učiniti sve da razveselimo naše navijače. Ostali smo im dužni to u prvom kolu.

Što bi moglo prelomiti derbi?

- Sigurno da bi neki rani pogodak usmjerio utakmicu. Jedna momčad morala bi se možda više otvoriti. Vidjet ćemo. Imamo još nekoliko dana do utakmice. Napravit ćemo detaljnu analizu i nadam se slaviti.

Prognoza rezultata?

- Ne volim prognozirati takve stvari. Ono što mogu reći sa sigurnošću je to da mi svaku utakmicu idemo po tri boda. Tako će biti i u nedjelju - zaključio je Mahir Emreli.

Ne volim prognozirati rezultat

Što bi moglo prelomiti derbi?

- Sigurno da bi neki rani pogodak usmjerio utakmicu. Jedna momčad morala bi se možda više otvoriti. Vidjet ćemo. Imamo još nekoliko dana do utakmice. Napravit ćemo detaljnu analizu i nadam se slaviti.

Prognoza rezultata?

- Ne volim prognozirati takve stvari. Ono što mogu reći sa sigurnošću je to da mi svaku utakmicu idemo po tri boda. Tako će biti i u nedjelju - zaključio je Mahir Emreli.

1,2

milijuna eura vrijednost je Azera prema TM-u

GDJE JE SVE IGRAO

Baku (Azerbajdžan)

Karabah (Azerbajdžan)

Legia Varšava (Poljska)

Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Konyaspor (Turska)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 23:50