DAMIR KRAJAC Cropix
KLJUČNA FIGURA MODRIH

Ovo bi trebao biti prvi transfer Ante Čačića! Dinamo ga može platiti, i odgovoriti na sve napade Hajduka

Budući da je "Bog visoko, a Mamić (pre)daleko" za očekivati je da će Čačić biti samostalan pri donošenju odluka
Piše: JL.Objavljeno: 28. prosinac 2022. 22:52

Vrijeme je Božića, no Dinamova je obitelj i nadalje razjedinjena. Skupština kluba, odnosno razdora, podijelila je Dinamo na "mamićevce" i "antimamićevce". I premda je "pater familias", predsjednik Mirko Barišić u posljednjem intervjuu istaknuo kako u Maksimiru nema krize rukovođenja, posve je razvidno kako mira u Dinamu nema. Štoviše, odbjegli je Zdravko Mamić za početak nove godine najavio kako će suparnike gađati "teškom artiljerijom".

Navijači "modrih" razložno se pitaju: kako će klub u ovim i ovakvim okolnostima uopće funkcionirati? Tko će "odraditi" prijelazni rok? Kako će momčad izgledati u nastavku sezone? I ono najvažnije – hoće li Dinamo u preostalih 20 kola sačuvati aktualnu prednost ("modri" trenutačno imaju šest bodova više i utakmicu manje pred drugoplasiranim Hajdukom)?

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kako bi klub premostio ovo delikatno razdoblje, Dinamova je Uprava treneru Anti Čačiću privremeno povjerila (kroz prefiks – v.d.) i funkciju sportskog direktora kluba. To posredno znači da se situacija neće bitnije promijeniti u odnosu na posljednji, ljetni prijelazni rok. Već tada se sfera odlučivanja Zdravka Mamića značajno smanjila. Njegova lista potencijalnih transfera, zajedno s prijedlogom novog trenera (Darko Milanić), u potpunosti je odbačena. Imenovanjem Ante Čačića, sfera Mamićevog utjecaja i nadalje ostaje minorna. A to je dodatni razlog za nervozu i zabrinutost – u Međugorju.

Upravo bi Ante Čačić trebao postati ključnom figurom Dinama u predstojećem razdoblju, tj. do kraja sezone. Uostalo, trener će sam najbolje procijeniti situaciju glede (eventualnih) izlaznih transfera kako ne bi istovremeno ugrozio temeljni klupski cilj – osvajanje prvenstva.

Budući da je "Bog visoko, a Mamić (pre)daleko" za očekivati je da će Čačić biti samostalan pri donošenju krucijalnih odluka. Ali, kada govorimo od Dinamu, logika se počesto pojavljuje u nekim iskrivljenim oblicima.

Neovisno, koja će maksimirska frakcija u konačnici pobijediti, Čačić zaslužuje povjerenje za sva postignuća u dosadašnjem dijelu sezone.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

A prvi posao novom maksimirskom menadžeru (funkcija koja objedinjuje pozicije trenera i sportskog direktora) trebao bi biti transfer Laszla Kleinheislera.

Veznjak Osijeka ima ugovor do konca lipnja iduće godine, ali posve je izvjesno da neće produljiti suradnju sa sadašnjim klubom. Osječani mu za novi ugovor nude 300.000 eura po sezoni (svaki viši iznos narušio bi im, kako tvrde, hijerarhiju u svlačionici).

Mađar postražuje 500.000. A to je iznos koji Dinamo sigurno može platiti. Zajedno sa odštetom Osječanima. Istina, Osijek bi mogao zadržati Kleinheislera do ljeta, ali tada je mađarski reprezentativac – slobodan igrač.

No, i bez Kleinheislera, Dinamo ima uvjerljivo najkvalitetniju momčad i najpostojaniju igru u Prvoj HNL.

Trener Čačić jamac je da će takvo stanje i ostati, klupskim trzavicama unatoč.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 07:30