Robert Matić/Hajduk.hr
POGLED SA STRANE

‘On će za Hajduk biti pojačanje! Sve je sam napravio u karijeri, a očito je što mu je najveća vrlina...‘

Klafurić je povremeno u Dinamovim omladinskim kategorijama trenirao stopera kojeg je doveo Hajduk
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. lipanj 2022. 10:29

Hajduk je opet pogledao prema Portugalu, nakon Filipa Krovinovića i sad već bivšeg "Splićanina" Francisca Ferra, prije nekoliko je dana doveo Tonija Borevkovića. Ovaj 25-godišnji srednji branič došao je iz Vitorije Guimaraes, na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora.

Borevković je počeo igrati nogomet u rodnom Slavonskom Brodu, u Marsoniji, a prije deset godina došao je u Dinamo. Povremeno ga je u Maksimiru trenirao Dean Klafurić...

image

Dean Klafurić

RANKO SUVAR Cropix

- Bio sam trener juniora, a Ćorić, Benković, Borevković... bili su kadeti i gdjekad su bili priključivani juniorskim treninzima. Zanimljivo je da tada Borevković nije bio standardan u kadetima, prvi su par srednjih braniča bili Filip Benković i Tin Kulenović, brat Sandra Kulenovića - rekao je Klafurić.

Potom je nastavio:

- U tim kadetsko-juniorskim danima Borevković nije previše obećavao. No, kako je vrijeme odmicalo, jako je napredovao, bio je uporan i vrijedan. Nakon juniorskog staža u Dinamu otišao je u Rudeš na posudbu, odakle je preselio u Portugal, u Rio Ave. Dugo ga nisam vidio, a onda sam, kad sam bio trener varšavske Legije, pogledao kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u Europsku ligu Lech Poznan – Rio Ave. I ugledao sam poznato lice, Borevković je igrao desnog braniča za Rio Ave i odigrao je vrlo, vrlo dobro! To mu je, inače, alternativna pozicija jer je po vokaciji srednji branič. No, i na boku se odlično snalazi, bio je jedan od najboljih igrača na toj utakmici. Baš sam bio ugodno iznenađen njegovim napretkom - govori Klafurić.

3

milijuna eura vrijednost je Borevkovića prema TM-u

4

godine vrijedi još Borevkovićev ugovor s Guimaraesom

Borevković je u portugalskom prvoligašu Rio Aveu ostao tri godine i prošloga je ljeta preselio u Vitoriju Guimaraes, za koju je odigrao ukupno 29 utakmica (24 prvenstvene, četiri u Liga kupu i jednu u nacionalnom Kupu). I prije nekoliko dana došao je u Split. Je li Hajduk napravio dobar posao, hoće li Borevković biti pojačanje?

- Uvjeren sam da hoće! Uzevši u obzir srednje braniče koje je Hajduk dosad imao, Borevković će svakako biti pojačanje. Očito je da mu je upornost najveća vrlina, sve je sam napravio u karijeri. U igri je discipliniran, agresivan, odličan je u duel igri na zemlji i u zraku, a za svoju visinu (193 cm) definitivno nije spor. Evidentno je da će taj dečko još napredovati, očito je kasnije sazrio kao igrač i iz sezone u sezonu, skupljanjem iskustva, bit će sve bolji i bolji. Relativno je mlad igrač, najbolje su godine pred njim i Hajduk je definitivno napravio dobar posao - smatra Klafurić, koji je bio korak do preuzimanja budimpeštanskog Honveda, ali na kraju se to izjalovilo. Hrvatski je trener, naime, bio vrlo ozbiljan kandidat za trenersku klupu ovog mađarskog prvoligaša bogate tradicije. Ostao je u najužoj konkurenciji sa Škotom Tamom Courtsom, donedavnim trenerom Dundee Uniteda, kojeg se, podsjetimo, prije desetak dana spominjalo kao jednoga od kandidata za klupu Rijeke. I na kraju su se Mađari odlučili za Škota...

BOREVKOVIĆEV CV

Datum rođenja:

18. lipnja 1997.

Mjesto rođenja:

Slavonski Brod

Visina/težina:

193 cm/82 kg

Pozicija:

središnji branič

Klubovi:

Marsonia, Dinamo, Rudeš, Rio Ave, Vitoria Guimaraes, Hajduk

Vrijednost na TM:

3,0 milijuna eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:56