Collins Awaziem i Josip Elez

 MARKO MRKONJIC Cropix
HAJDUKOVI STOPERI

Oko njih je na Poljudu sto upitnika: Samo dvojica od šestorice imaju ugovor za sljedeću sezonu

Toliko pitanja se nameće, a navijači bi sigurno željeli i pojačanje na stoperskoj poziciji
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. studeni 2022. 22:14

Koje je pitanje najinteresantnije u Hajduku osim potvrde ili imenovanja trenera? Jasno, pitanje stopera jer samo dvojica od šestorice koji su na raspolaganju Karoglanu imaju ugovore za sljedeću sezonu. Elez i Prpić imaju te ugovore, dok su ostali na “vagi”.

Dvojici obveze s Hajdukom ističu na kraju sezone, što znači da mogu već u siječnju pregovarati s drugim klubovima, a dvojici u lipnju sljedeće godine završavaju posudbe.

Chidozie Awaziem je jedan od igrača koji je ovog ljeta stigao na posudbu u statusu pojačanja. U više utakmica je opravdao taj status, ali bilo je i dvoboja koje je obilježio u ulozi tragičara. Generalno gledajući, Awaziem se uklopio u Hajduk, međutim, pitanje je mogu li Bijeli platiti odštetu koja po svemu sudeći neće biti manja od dva milijuna eura.

Drugi stoper na posudbi je Toni Borevković, koji je u zadnja tri mjeseca imao tek dva starta, te jedan ulazak s klupe. Forma, ozljeda, pa opet ozljeda i na kraju je nestao sa scene. Jasno je da nema produljenja za Dimitrova, kojemu ugovor istječe sljedećeg ljeta, ali što će biti sa Simićem? Iskusni stoper, koji u siječnju puni 28 godina, skupio je 15 nastupa ove sezone, bio je jedan od oslonaca u obrani. Ali, zasad nema naznake produljenja ugovora, ali ni njegove prodaje.

Koliko je samo enigmi oko stopera, od šestorice samo su dvojica s jasnom vizijom. Prpić kojeg će se sigurno forsirati, nuditi prigoda, te Dimitrov na kojeg se ni ove jeseni nije računalo. Kako će se oporaviti Elez, hoće li Awaziem ili Borevković biti u prvom planu, kojem će se od njih otkupiti ugovor, što će biti sa Simićem?

Toliko pitanja se nameće, a navijači bi sigurno željeli i pojačanje na stoperskoj poziciji. Koliko želja i snova, a što je realnost reći će nam proljeće. Uz to, nismo zaboravili mladog Luku Vuškovića kao sedmog stopera. Ali, to je posebna, puno šira tema o golemom potencijalu Hajduka, koji u veljači puni 16 godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:02