Niko Kranjčar

 DAMIR KRAJAC Cropix
SJAJNA NAJAVA POLJUDA

Niko Kranjčar nakon dugo vremena progovorio o svom Hajduku i Dinamu: ‘Nemojte se zadovoljiti s 2. mjestom!‘

‘Dinamo je definitivno najbolji i uopće ne sumnjam da će opet obraniti naslov prvaka‘, smatra Niko.
Piše: SNObjavljeno: 20. listopad 2022. 18:54

Niko Kranjčar idealan je sugovornik kad su derbiji Dinama i Hajduka u pitanju. Iako ne istupa često u medijima, za Hrvatski radio je progovorio o nogometnom petku kojeg iščekuje cijela Hrvatska, i velikom okršaju na Poljudu (18 sati).

Bio je Niko miljenik Dinamovih navijača, potom u senzacionalnom transferu prešao u Hajduk i izazvao kontroverze, a danas je u stožeru U-19 reprezentacije Hrvatske te s distance promatra zaplet prvenstva u kojem Modri tenutno imaju 8 bodova prednosti pred Bijelima.

"Mislim da se s Dinamovom pobjedom Hajduk jako teško može vratiti u igru, tj. u borbu za naslov prvaka. Ako Dinamo pobjegne na dvoznamenkastu prednost, mislim da će biti nedostižan. I ovako je favorit jer mislim da je sa svojim igračkim kadrom i iskustvom i dalje predobar i glavni favorit ovog prvenstva. Na Hajduku je veliki pritisak, oni ovu utakmicu moraju dobiti. Mislim da se Hajduk po sastavu i igračima s kojima su se pojačali ne mogu se zadovoljavati s drugim mjestom i da su u sredini jeseni tako daleko od prvog mjesta. Derbiji su uvijek neizvjesni, ali kao nogometni navijač, jedino se nadam se da će taj uteg rezultata neće sputavati igrače da pokažu svoj talent te da ćemo uživati u pravoj utakmici. Previše derbija je u zadnje vrijeme bilo kruto i negledljivo, nadam se da ovaj neće biti takav", rekao je Kranjčar i diplomatski odgovorio na pitanje o nedavnoj smjeni Dambrauskasa.

"Nisam kompetentan da dam bilo kakvo mišljenje. Cjelokupna situacija i materija u jednom klubu je preopširna da bih ja kao promatrač sa strane mogao reći svoje mišljenje. Po igračkom kadru i onome što sam vidio da se stvara zadnjih godina, želja je da se osvoji naslov prvaka, oni su ovom trenutku jako daleko od toga, a predsjednik i odgovorni ljudi u klubu su donosili odluke kako oni vide. Ja ne mogu komentirati, ne znam zašto je došlo do smjene".

Dinamo?

"Na startu prvenstva je fenomenalan. S igračkim kadrom koji ima i širinom koju ima, Dinamo je definitivno najbolja momčad u hrvatskom prvenstvu. Uopće ne sumnjam da će opet obraniti naslov prvaka. Što se tiče Lige prvaka, mi smo malo razmaženi jer smo naviknuti zadnjih godina i da se prezimi u Europi. Mislio sam i ja da se s Milanom moglo bolje i sa Salzburgom, ali realnost je da je Dinamo kompetentan u jednoj grupi Lige prvaka i da će do zadnjeg kola biti u igri za prezimljavanje u Europi, skinuli su skalp Chelseaju doma, a kao netko tko je odrastao uz Dinamo, mislim da je napravljen jedan veliki put od tada do danas. Dinamo ima puno iskustva igranja velikih utakmica, a mi kao navijači imamo pravo sanjati i nešto više", rekao je Kranjčar.

Prokomentirao je i nadolazeće Svjetsko prvenstvu u Kataru.

"Ova generacija nosi svoju težinu i rezultatsku i igračku, ne sumnjam u njih, vjerujem da mogu ponoviti i nadmašiti rezultat iz Rusije, ako se stvari poklope. Siguran da će dečki doći u pravom stanju. Veliki sam optimist, nema euforije, ali Hrvatska može igrati s bilo kome u Europi i svijetu".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 00:23