VOJKO BASIC/ CROPIX
LOŠI GUBITNICI

Nijemci teško prihvatili poraz, bjesne na društvenim mrežama: ‘Hajdukovci su provokatori, koja je poanta?‘

Zasmetalo im je što je dio igrača u Bijelom proslavio pogotke pred njihovim navijačima...
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2023. 11:00

Tko gubi, ima se pravo ljutiti, kaže jedna tko zna koliko stara narodna. Možda su ju pristaše Borussie Dortmund malo preozbiljno shvatili...

Naime, nakon što je službena stranica kluba na svom Twitteru objavila da je Dortmund poražen na Westfalenu, jer juniori Hajduka pobijedili su boljim izvođenjem penala, uslijedila je lavina uvreda na račun Bijelih, pa i Hrvata općenito. Komentari su uglavnom išli u istom smjeru, malo tko se udostojio probuditi sportski duh i čestitati Splićanima na ulasku u polufinale juniorske Lige prvaka.

image
Vojko Bašić/Cropix

"Hajdukovci provociraju cijelo vrijeme, nikad ništa neće osvojiti", jedan je od prvih komentara pod autorstvom korisnika Johannesa Herbsta, pratitelja dortmundske momčadi.

To je tek početak, a uglavnom svi zamjeraju istu stvar. Kažu, igrači Hajduka provocirali su domaće navijače Westfalena proslavama nakon postignutih pogodaka iz penala. Raspucavanje se odigralo pred navijačima Dortmunda, a neki od igrača Hajduka slavili su gledajući prema toj tribini, što je iz nekog razloga jako zasmetalo Žutom zidu.

"Provokativno ponašanje Hajdukovih igrača bilo je jako neugodno. Koja je poanta u tome da se tako provokativno isprsiš pred južnim tribinama nakon svakog penala", pita se korisnik Pascal, pa ćemo ga samo malo ispraviti, jer snimke jasno pokazuju da juniori Hajduka to nisu činili nakon svakog penala, ustvari većinu njih su "normalno proslavili". Ali što i da jesu?

image
Vojko Bašić/Cropix

Na terenu su odigrali izrazito korektnu utakmicu, a Nijemci su bili ti koji su u nekoliko navrata tražili nepostojeće prekršaje. U drugom dijelu napadač Borussije tražio je kazneni udarac nakon komičnog pada u 16-ercu Hajduka...

"Obolio sam od ovih provokacija", "arogantni Hrvati", "nisu nas poštivali svojim proslavama", "ne znam što bih rekao o klaunima Hajduka", nastavak je u ‘moru‘ tomu sličnih komentara na službenoj Twitter stranici BvB-a.

No, dobro, "klauni" će žonglirati loptom 21. travnja protiv Milana u Nyonu, stoga ih ovo čašćenje Nijemaca vjerojatno ne dira previše...

Linker
23. lipanj 2024 18:24