Vadis Odjidja-Ofoe

 VOJKO BASIC Cropix
KADROVSKA KRIŽALJKA

Nema naznake produljenja ugovora sa četiri igrača Hajduka: Jedan je došao kao veliko pojačanje na Poljud

Za sada nema najave da će se obveze produžiti, tim više što je kvartet uglavnom imao ulogu pričuve
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. prosinac 2023. 17:22

Četiri igrača Hajduka ulaze poslije 1. siječnja 2024. u posljednju polusezonu ugovora s Hajdukom. Krajem proljeća slobodni igrači postat će Vadis Odijdja-Ofoe, Ivan Dolček, Dino Mikanović i Filip Čuić, međutim i kod njih postoje razlike.

Za sada nema najave da će se obveze produžiti, tim više što je kvartet uglavnom imao ulogu pričuve kroz jesensku polusezonu, ali pripremno razdoblje moglo bi odrediti njihovu sudbinu glede ostanka u Hajduku. Ili eventualno odlaska, što je također jasna opcija kada se uđe u zadnjih šest mjeseci ugovora.

Skromne brojke

Hajduk je taj koji ima pravo opcije za još jednu godinu ugovora kod iskusnog veznjaka, 34-godišnjeg Belgijanca ganskih korijena. Ali, ono što je prikazao Odjidja-Ofoe tijekom jeseni, ne usmjerava suradnju putem aktiviranja još jedne godine suradnje. Na početku sezone bilo je vidljivo da je Odjidja-Ofoe igrač golemog iskustva i znanja, međutim upitnom se pokazala spremnost igranja u kontinuitetu. Brojke naizgled i nisu tako skromne, ali samo naizgled. Jer, iza 15 nastupa u HNL-u krije se činjenica da je Belgijanac upisao pet utakmica u startnoj postavi, posljednju još početkom listopada kada je odigrao prvo poluvrijeme protiv Dinama. Od tada ima sedam ulazaka s klupe i nijednu utakmicu s više od 25 minuta. Ukupno je upisao 503 HNL minute, pri čemu nijednom nije odigrao kompletnu prvenstvenu utakmicu. Još je značajnije dodati kako je od dolaska Karoglana redovno sjedio na klupi za pričuve postavši igrač rotacije za ulaske u posljednjih 10-15 minuta. Dvije asistencije, bez pogotka tijekom jeseni, samo pojačavaju dojam kako će se Odjidja-Ofoe na kraju sezone oprostiti od Hajduka.

image

Dino Mikanović

VOJKO BASIC Cropix

Dino Mikanović također ima opciju produljenja na još jednu sezonu, ali ta mogućnost ne zvuči obećavajuće kada se zna da je u jesenskoj polusezoni upisao tek pet nastupa s ukupno 122 minute. Tek jednom je bio starter, protiv Lokomotive na Poljudu krajem rujna, a zadnji nastup upisao je još kod trenera Leke, ulaskom s klupe protiv Osijeka.

Ivan Dolček je na ljetnim pripremama predstavljao najveće osvježenje, povratnik s posudbe iz Šibenika pokazao se kao zanimljivo rješenje na krilnoj poziciji. Ali, samo prvih mjesec dana. Jesen je završio s ozljedom s tim da je zadnji nastup zabilježio u poznatom ulasku s klupe u Koprivnici. Ušao je u drugom dijelu i onda ga je Karoglan povukao s terena nakon samo 12 minuta provedenih na travnjaku. Dolček ima 10 HNL nastupa, starter je kod Leke bio do splitskog poraza od Istre, a kod Karoglana je ostao na spomenutoj skromnoj minutaži iz Koprivnice.

Najmanje utakmica u kvartetu igrača kojima na kraju sezone ističe ugovor ima 20-godišnji napadač Filip Čuić. Tek 70 minuta kroz tri nastupa, s tim da je kod Karoglana upisao tek 19 minuta u splitskom dvoboju s Rudešom.

Četiri igrača su na isteku ugovora, a pritom treba dodati kako je Hajduk tijekom ljeta i jeseni produžavao obveze igrača koji su imali status važnih karika momčadi. Krovinović, Lučić, Melnjak, Pukštas i Sigur su produžili obveze s klubom tijekom prvog dijela prvenstva, što je također jasan pokazatelj na koga se ozbiljno računa u budućnosti. Uostalom, svi ključni igrači vezani su uz klub najmanje do ljeta 2026. godine, a Livaja, Pukštas, Žaper, Sigur, Uremović, Krovinović čak i dulje.

Lani petorica slobodnih

Prošle sezone Hajduk je istekom ugovora u statusu slobodnih igrača tržištu prepustio Simića, Subašića, Fossatija, Nikolu Kalinića i Lovrencsicsa. U Eibar je otišao Simić, u rumunjskoj Universitatei Cluj skrasio se Fossati, a Lovrencsics je u smiraj karijere izabrao drugoligaša Solin kao destinaciju u kojoj će igrati, ali i primarno razvijati svoje trenerske kapacitete. Subašić je objavio kraj karijere, a što se događa s Nikolom Kalinićem već je svima dobro znano, jer centarfor je na putu povratka u bijeli dres.

Učinak ove sezone

Vadis Odjidja-Ofoe

20 nastupa

743 minute

Ivan Dolček

14 nastupa

641 minuta

Dino Mikanović

9 nastupa

236 minuta

Filip Čuić

5 nastupa

105 minuta

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:41