ANTE CIZMIC Cropix
RADI SJAJAN POSAO

Nekadašnji trener Hajduka radi čuda, srušio aktualnog prvaka i prometnuo se u samu elitu

Pod vodstvom Litavca su bez većih problema ostali u ligi, a ove godine su osim AEK-a, srušili i PAOK s 1:0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2023. 21:16

OFI s Krete je u grčkom prvenstvu na domaćem terenu pobijedio aktualnog prvaka AEK-a s 2:0. Domaćini, koje vodi bivši trener Hajduka Valdas Dambrauskas, su poveli već u petoj minuti, strijelac je bio Phellype. Drugi gol je zabio Dicko u 83. minuti iz kontranapada, prenosi Slobodna Dalmacija.

Iako je već nakon prvog primljenog gola AEK pokušao preuzeti inicijativu, unatoč dominiranju posjedom, nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti domaćinu, koji je susret završio s više udaraca u okvir.

image
VOJKO BASIC Cropix

U grčkom nogometu postoji "velika četvorka" koja se sastoji od Olympiakosa, Panathinaikosa, PAOK-a i AEK-a, i uglavnom ovi klubovi zauzmu prve četiri pozicije u prvenstvu. Ali, ovom pobjedom OFI se prometnuo na četvrto mjesto u prvenstvu, s 12 bodova u sedam susreta, dok AEK ima bod manje i zauzima petu poziciju.

Valdas Dambrauskas je u listopadu prošle godine sjeo na klupu OFI-ja, kada se klub borio za opstanak. Pod vodstvom Litavca su bez većih problema ostali u ligi, a ove godine su osim AEK-a, srušili i PAOK s 1:0.

Linker
28. travanj 2024 08:57