GORAN MEHKEK/Cropix
EUROPSKA ISKUŠENJA

Nekadašnji Dinamov veznjak: ‘Samo da igrači ne padnu u depresiju. Ili ih prodajte, ili recite da ostaju‘

‘Sad je najvažnije da se igrači resetiraju, da pospreme poraz od Hajduka u ladicu‘, kaže Munjaković
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. srpanj 2023. 11:32

Nekadašnji Dinamov veznjak Mladen Munjaković smatra da nakon poraza u derbiju, a uoči europskih iskušenja, Dinamo nema razloga za brigu...

- Ma kakva briga, pa Dinamo je igrao izvanredno, na trenutke i fenomenalno! A rezultat je samo dokaz koliko je nogomet nevjerojatna igra u kojoj i osjetno slabiji suparnik može pobijediti. Teško je vjerovati da je nakon onakve dominacije Dinamo ostao praznih ruku, međutim, grube su pogreške preskupo stajale Plave. Ali takve se stvari događaju, sad treba sve napraviti da se nešto slično ne ponovi. Hajduk je bio u petak 40 posto slabiji nego u Superkupu, no trener Ivan Leko odlično je reagirao i napravio je prave izmjene - govori Munjaković.

Dinamo je dominirao, ali nije baš stvorio neke izgledne prilike...

- Slažem se, Hajduk je dobro zatvarao prilaze svojim vratima i bio je u zgusnutom bloku. Teško je probiti tako postavljenu obranu. Sad je najvažnije da se Dinamovi igrači “resetiraju”, da pospreme taj poraz u nekakvu ladicu i da ne padnu u depresiju. Bilo bi to nepotrebno, nema nikakvog razloga za crna razmišljanja - stava je negdašnji dinamovac.

Munjaković je potom istaknuo sljedeće:

- Što prije bi trebalo prekinuti ova nagađanja oko možebitnih transfera glavnih igrača. Ili ih prodajte, ili recite da ostaju, kako bi nogometaši “čistih glava” nastavili igrati. Ovo je najgora stvar koja se može dogoditi, ova svakodnevna medijska seljakanja po klubovima, danas ovaj klub, sutra onaj... Treba to presjeći i odlučiti. Livaković je, eto, pogriješio kao malo kad, možda je baš sva ta pompa oko njegova odlaska utjecala na to da bude dekoncentriran u onom trenutku kad je pogriješio. Ili loše izveden Petkovićev kazneni udarac. Hajdukov ga je vratar “pročitao”, da je otišao u drugu stranu, govorili bismo o čudesno izvedenom 11-ercu, a ovako je ispalo užasno. Šteta za taj neiskorišteni kazneni udarac jer je Petković odigrao odličnu utakmicu, zabio je fenomenalan pogodak. I da je Dinamo poveo 2:0, do kraja utakmice bliže bi bila 4:0 pobjeda Plavih, nego 2:1 - kaže Munjaković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 22:42