TOM DUBRAVEC Cropix
SPREMAJU SE VELIKE STVARI

Navijači Hajduka sanjaju naslov, ali i dolazak zvijezde, jedan od čelnih ljudi Bijelih poručio: ‘U kontaktu smo‘

‘Tražimo rješenja, moguće je da nekoga dovedemo na posudbu, a možda se ukaže prilika i da nekoga kupimo‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. siječanj 2024. 14:08

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius sljedećih će nekoliko tjedana biti pod posebnim povećalom Hajdukovih navijača. Splićani su jesen završili na prvom mjestu, ali velika većina stručnjaka slaže se da im u zimskoj stanci treba nekoliko pravih pojačanja. Nakon što se Nikola Kalinić odlučio vratiti, Hajduk će se najviše orijentirati na dovođenje krilnih napadača, te lijevog beka.

Nikoličius je u razgovoru za Hajduk Digital TV otkrio neka svoja razmišljanja o momčadi i željenim pojačanjima.

- Prošla je godina bila jako izazovna, tako je uvijek u Hajduku. Bilo je sjajnih trenutaka, bilo je i lošijih, jer u sportu ih mora biti, ali ukupno smo napredovali, složili dobru momčad, te je sada želimo nadopuniti. Očekujem novi iskorak u 2024., imam jako velika očekivanja - kazao je Nikoličius.

Je li Hajduk dana jači nego što je bio 1. siječnja 2023.?

- Bolji smo, imamo više samopouzdanja, imamo dobru koheziju u svlačionici, imamo širi, kvalitetniji roster. Neki igrači koji su došli u momčad tijekom ljeta brzo su se uklopili, to mi je posebno zadovoljstvo - naglasio je Nikoličius te se osvrnuo na sjajan jesenski učinak stopera Uremovića i Šarlije.

- Dugo smo ih i pomno pratili, nisu došli slučajno, znali smo da su kvalitetni igrači. Jako su se brzo uklopili u momčad i podigli razinu naše obrane i naše igre općenito.

Pitanje lijevog beka čini se najviše otvoreno?

- Tražimo rješenja, moguće je da nekoga dovedemo na posudbu, a možda se ukaže prilika i da nekoga kupimo. Na koncu, imamo i neka unutarnja rješenja.

Osvrnuo se Nikoličius na Pukštasa i Sigura?

- Rokas je nevjerojatno posvećen nogometu, strašan je radnik i taj će ga rad odvesti jako daleko. On možda nije naš najveći talent, ali je sjajan igrač i nevjerojatno dobar i pozitivan karakter. Kod Sigura smo malo dvojili, ali on nas je odličnim igrama brzo uvjerio da je golemi potencijal i sutra će biti reprezentativac Hrvatske. On je igrač poput Kimmicha iz Bayerna, univerzalan, može igrati i beka i veznog.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Ima li prostora za još neke klince u momčadi?

- Znate da imamo imperativ rezultata, tako da je jako mlade igrače složeno uvoditi u momčad. Pukštas i Sigur su se nametnuli kvalitetom i radom, ali nije realno očekivati da imamo pet, šest mladih igrača na terenu. Teško je istrpjeti toliki broj mladih. Ako si pravi igrač, pokazat ćeš se na posudbi i nametnuti Hajduku.

Kako ste zadovoljni s mladićima koji su u Radomlju i Širokom?

- Pratimo ih jako pomno i duboko. Imamo neke ideje oko pojedinih mladića, ali vidjet ćemo ih realizirati.

Koliko ste zadovoljni sa Žaperom?

- Žaper ima 25 godina, puno utakmica u nogama, svi igrači su ga poznavali, kao i on njih. Stoga se brzo prilagodio i odmah igrama opravdao dolazak. Lakše je kad poznaješ ligu.

Koje pozicije - osim one lijevog beka - trebate popuniti?

- Znamo da svi želimo efikasniji Hajduk, tako da gledamo neke ofenzivne opcije, ali nikako ne bih o imenima.

Kleinheislera Nikoličius nije spomenuo, ali zato je Nikola Kalinić već podvučen kao pojačanje?

- Radi s našim trenerom po posebnom programu i on će nam se priključiti na pripremama.

Stiže li i Ivan Perišić?

- Želim mu prije svega da se što prije oporavi. Nama prijelazni dok traje do sredine veljače i vidjet ćemo do tada kakva je odluka najbolja za Hajduk i Perišića. Razgovaramo, u kontaktu smo.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Cropix

Što to ima Karoglan, a nije imao Leko?

- Ne bih to tako uspoređivao. Ivan je napravio puno dobrih stvari na Poljudu, te Karoglan sada ubire i plodove njegovog rada. Mislav je jako mlad, željan dokazivanja i uspjeha. Ima našu punu podršku, vjerujemo u njega.

Je li Hajduk spreman za naslov?

- Po meni je. Vidim koliko svi žele i čekaju tu titulu, osjećam koliko je igrači žele. I ja sam došao u Hajduk kako bih na Rivi svjedočio proslavi naslova. Čvrsto smo na nogama, ne želimo izgorjeti u tom lovu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:30