ŽELJKO PUHOVSKI Cropix
ANALIZA SUĐENJA

Najbolji igrač derbija bio je sudac. Ipak, jedan prekršaj trebao je vidjeti

Kolarić je čvrsto držao utakmicu pod kontrolom, a svi žuti kartoni koje je podijelio bili su opravdani
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. prosinac 2023. 20:23

Najmlađi HNL sudac Patrik Kolarić još je jednom potvrdio da je u ovom trenutku najbolji hrvatski djelitelj pravde. Odlično je odsudio derbi, u prvih 45 minuta bez pogreške, u nastavku s nekoliko sitnih, ali realno nevažnih.

Nije, doduše, vidio Perkovićevo igranje rukom kod poništenog gola, ali to je bila situacija u kojoj je sudac teško mogao vidjeti da je Dinamov branič nepropisno primio loptu. U toj ga je situaciji spasio VAR.

Ratnički su Dinamo i Hajduk otvorili utakmicu, u prvih 15-ak minuta bilo je nekoliko prekršaja za koje bi sudac Kolarić u nekim drugim okolnostima sigurno podijelio pokoji žuti karton, ali mladi sudac iz Čakovca zauzeo je iznimno čvrst kriterij, pravilno procjenjujući da je ovo derbi u kojem ne treba žuriti s kaznama.

Sjajno odrađeno poluvrijeme Kolarić je zaključio s opravdanim žutim kartonom Bruni Petkoviću, koji je u jednom duelu udario dlanom udario Zvonimira Šarliju po licu. Petković je prije toga istrpio nekoliko žestokih udaraca, premda ni on sam nije ostao dužan hajdukovcima.

I u nastavku je Kolarić čvrsto držao utakmicu pod kontrolom, a svi žuti kartoni koje je podijelio bili su sasvim opravdani. Promakla su mu možda dva prekršaja, a od kojih je jedan Mišićev na Pukštasu ipak trebao vidjeti. Međutim, nije to bio start u opasnoj zoni.

U nogometno skromnom derbiju Patrik Kolarić ukupno je vjerojatno bio najbolji akter na terenu. Uvijek na mjestu, s jasnim kriterijima od prve do posljednje minute.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 11:58