Mindaugas Nikoličius

 ANTE CIZMIC Cropix
IZAZOVNO RAZDOBLJE

Na mnoga pitanja danas odgovara i - Nikoličius: Sportski direktor Hajduka polaže jedan od ključnih ispita...

Splitskome klubu protiv Gorice treba ne samo pobjeda nego i uvjerljiva igra
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. veljača 2023. 07:23

Ivan Leko, trener Hajduka uputio je javno upozorenje svojim igračima o tome kako utakmica protiv Gorice krije u sebi opasnosti, jer su već unaprijed svi upisali bodove "bijelima" obzirom na silnu razliku između dva rivala. Po bodovima: plus 32 (41:9), po gol razlici plus 34, k tome Gorica u posljednja četiri kola nije uspjela postići niti jedan gol…E da, tako je, ali je Gorica protiv Dinama na Maksimiru odigrala 0:0, iščupala veliki bod.

Kad bi Goričani u Splitu uspjeli održati neriješeno, naravno 0:0, onda bi to za momčad Hajduka bio smak svijeta.

Očekivanja

Uoči nastavka prvenstva na Poljudu su planirali na prvih pet utakmica inkasirati svih 15 bodova, kako bi krenuli u potjeru za liderom Dinamom. No, do sada su na četiri susreta osvojili svega šest bodova, pa su nade u stizanje "modrih" sasvim iščeznule, ali bi i novi kiks značio dovođenja u opasnost plasmana na drugog mjesto. A to da "bijeli" na kraju ne budu očekivano drugi bila bi zasta vrhunska blamaža. Hajduku protiv Gorice treba ne samo pobjeda nego i uvjerljiva igra.

I to ne radi osvajanja drugog mjesta, već još više radi podizanja forme.

Radi se o tome da su sljedeća dva ispita za "bijele" izuzetno važna: prvi, protiv Dinama na Maksimiru za bodove, drugi protiv Osijeka u Gradskom vrtu u okviru četvrtfinala kupa Hrvatske.

- Mi imamo i s ovom momčadi takav igrački materijal da smo u mogućnosti pobijediti svakog protivnika - rekao je Ivan Leko, pa bi poslije susreta s Goricom baš lijepo bilo za navijače splitskog kluba kad bi na pozitivan način riješili i dva sljedeća rivala.

Bit će zanimljivo vidjeti sastav Hajduka u nedjeljnom susretu, jer raste znatiželja navijača "bijelih" glede vrijednosti trojice prinova: Portugalac Ferro je označen kao fiks za mjesto u stoperskoj liniji, dok tek treba vidjeti kojega su soja Marokanac Yassine Benrahou i argentinski Amerikanac Agustin Anello.

Vraća se Grgić

Svoj ispit polaže i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, jer u slučaju da se ponovi ona priča s Aleksanderom Kačaniklićem, to jest da Benrahou i Anello nisu u stanju barem biti prve pričuve onda bi definitivno "Mr Football" trebao tražiti novog poslodavca. U stvari, pitanje je zašto je toliko trebalo Nikoličiusu da u posljednji čas riješi transfere Anella i Ferra?

Što se tiče startne jedanaestorice, sigurno je da se u momčad vraća Lukas Grgić (Marko Capan na klupu), te da će vjerojatno u pričuvu otići neuvjerljivi Jan Mlakar.


Hajduk za Goricu: Sentić - Awaziem, Simić, Prpić - Lovrencsics, Grgić, Fossati, Melnjak - Pukštas, Krovinović - Mlakar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 18:32