DUJE KLARIC Cropix
VRUĆA SPLITSKA TEMA

‘Meni se ovakav slučaj s Perišićem ne bi dogodio! Bilić je jednim potezom mogao izbjeći dramu‘

‘Ne znam zašto je Jakobušić, čiji rad zaista poštujem, potpisao takav ugovor, ali i što je Perišić s tim htio‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 20:32

Joško Svaguša, posljednji predsjednik koji je Hajduk odveo u europsku jesen, dao je veliki intervju za Sportske novosti, a u jednom se dijelu osvrnuo i na sporni bonus u očima navijača, rastanak Bijelih i Ivana Perišića te ideju o izgradnji kampa.

U Hajduku je Svaguša radio besplatno, tijekom 15 mjeseci na čelu kluba bio je prijavljen u svojoj tvrtki Bobis. Ali, ono što je ostalo sporno u očima navijača bila je nagrada od 50.000 eura za osvojeni Kup.

- Da, uzeo sam taj bonus jer mi je pripadao po ugovoru. Imao sam i 75.000 eura za europski plasman, ali to nisam uzeo. Ugovor s bonusima nisam tražio, samo je prepisan od mog prethodnika, a nagradu za Kup sam uzeo zbog onog silnog vrijeđanja i krafni što su mi bacali na stadionu. Nisu me vukli novci, ali imao sam jedan "dišpet" s kojim sam im htio pokazati da znam i mogu. Trpio sam neopravdana vrijeđanja, ali na kraju sam satisfakciju imao u rezultatu, a ne u novcu.

image

Joško Svaguša

JAKOV PRKIC Cropix

Kako komentirate rastanak sa Perišićem?

- Odgovorno mogu reći - ne bi mi se dogodio takav slučaj! Ne bih dopustio. Prva je pogreška što ugovor s Perišićem nije javno iskomuniciran. Trebalo je ljudima reći "potpisali samo ugovor na šest mjeseci". U praksi je točno tako s obzirom na to da igrač ima pravo odlaska za 200.000 eura. Ne znam zašto je Jakobušić, čiji rad zaista poštujem, potpisao takav ugovor, ali i što je Perišić s tim htio. Zato je predsjednik Bilić na početku ljeta, odmah u lipnju, morao javno izaći i kazati "Perišić će napustiti Hajduk". Ne bi onda bilo ovakve drame jer cijelo vrijeme se podgrijavala neka lažna nada o njegovom ostanku.

Ponovno se ovog ljeta potaknula ideja o izgradnji Hajdukovog kampa. U Svagušinom mandatu za taj projekt bila je određena Žrnovnica.

- To je tako jednostavno rješenje. Gradski su tereni u Žrnovnici, ne razumijem zašto Grad Split ne prepusti Hajduku te travnjake za prvu ili Akademiju? Više nitko ne živi tako da mu stotine djece prolaze hodnikom zajedno s prvom momčadi. Hajduk ostane na Poljudu, Akademija se preseli u Žrnovnicu i svi imaju svoj mir.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 12:30