NAJBOLJI U SPLITU

Lukša Jakobušić preuzeo nagradu u ime Hajduka: ‘Vjerujem u jaki i moćni Hajduk, vidimo se i dogodine‘

Splitski klub je na dodjeli priznanja najuspješnijim sportašima proglašen najboljom momčadi
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 07. veljača 2023. 14:33

U ove dane kad se raspravlja o dubokoj krizi rezultata Hajduka, splitski klub je na svečanosti dodjela priznanja najuspješnijim sportašima za prošlu godinu proglašen za najbolju mušku momčad. I zato je nastup Lukše Jakobušića, predsjednika Hajduka, u Hrvatskom domu, dočekan s posebnim zanimanjem. Jakobušić je uz zahvalu Splitskom savezu sportova rekao:

-Nismo ovdje bili deset godina, kako igramo zadnje dvije utakmice nećemo dogodine osvojiti ovu nagradu. Ali ja vjerujem u jaki i moćni Hajduk, vidimo se ovdje i dogodine.

Inače, najveći odjek imala je izjava splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana:

-Već je otrcana fraza da su sportaši najbolji ambasadori Splitske županije. Oni nas uče strpljivosti, radu, trudu, odricanju, prijateljstvu. Uče nas mnogim stvarima koje danas u društvu nedostaju. Uče nas dostojanstveno prihvatiti poraz, neuspjehe nadoknađuju dodatnim radom, strpljenjem i poštivanjem svog rivala. To je razlika između nas običnih ljudi i sportaša, koji će danas dobiti nagradu sportskog grada Splita.

Splitski sportski laureati 2022.:

Hajduk (momčad), ŽNK Split (ekipa), Ivana Duvančić i Marko Livaja (sportaši), Ivana Duvančić i Jere Hrabar (najperspektivniji sportaši), Jelena Brešković i Dino Sinovčić (sportaši s invaliditetom), Matea Kolovrat i Pero Jukić (sportaši s oštećenim sluhom), Veljko Laura i Marko Mastelić (treneri ženskih, odnosni muških kategorija). Posebna nagrada za velikog promicatejja splitskog sporta tvrtka Deltron.

Linker
27. travanj 2024 06:33