ANTE CIZMIC Cropix
OGLASIO SE PRIOPĆENJEM

Lukša Jakobušić o kazni Bijelima: ‘Ako želimo da Hajduk igra u Europi pokažimo svima da smo kulturna sredina‘

‘Ne dozvolimo da naš Klub ima negativnu percepciju u Europi‘
Piše: Jurica Radić, SNObjavljeno: 12. kolovoz 2022. 19:14

UEFA nije imala milosti za Bijele, iz Nyona je u petak poslijepodne stigla odluka prema kojoj je Hajduk zbog rasističkih skandiranja dijela navijača u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije kažnjen sa zatvaranjem najmanje 3.000 mjesta za utakmicu sa Villarrealom, koja se 25. kolovoza igra na Poljudu.

Kako će Hajduk rasporediti smanjenje kapaciteta, koji će dio stadiona biti zatvoren, tek će se vidjeti. S obzirom da pretplate ne vrijede za play-off Konferencijske lige, svi će ponovno morati po svoju ulaznicu. Online ili u red na Poljud, ali činjenica je da će ovog puta biti manje od 30.000 mjesta za navijače Bijelih.

Kapacitet je zbog kazne u startu smanjen na ukupnih 30.800, a od toga bi 5% trebalo ići gostujućim navijačima. U svakom slučaju, UEFA je poslala ozbiljnu opomenu Hajduku i njegovim pristalicama. Zbog povika “cigani, cigani” za Villarreal je smanjen kapacitet, a ponove li se slični incidenti, kazna bi u budućnosti mogla biti i teža.

Pored sankcije smanjenja prodajnog kapaciteta stadiona, Hajduk treba platiti ukupnu novčanu kaznu od 23.000 eura i zbog, među ostalim, blokiranih evakuacijskih prolaza na tribinama. Na ovu odluku Hajduk nema pravo žalbe UEFA-i

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić osvrnuo se na današnju odluku UEFA-e...

- Kraj prošle sezone obilježilo je zajedništvo, vjerovanje i fokus. Sve to donijelo nam je uspjeh. Trofej. Početkom ove sezone nastavili smo s uspjesima, nema tog rekorda kojeg nismo oborili, to je najveća snaga, snaga Kluba i ono po čemu smo posebni. Naše utakmice su mjesto emocije za cijelu obitelj, pokažimo našoj djeci i svima onima koji posjećuju naše utakmice kako se voli Klub bez vrijeđanja.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Razumijem nezadovoljstvo nekim odlukama, odnosno događanjima na terenu, međutim to ne znači da je način iskazivanja tog nezadovoljstva, koje smo vidjeli na zadnjoj domaćoj utakmici, prihvatljiv. Mi smo Hrvati i Europljani, ako želimo da Hajduk igra u Europi i da se europske utakmice igraju u Splitu, pokažimo svima da smo strastvena, ali i kulturna sportska sredina.

- Ne dozvolimo da naš Klub ima negativnu percepciju u Europi. Suzdržimo se od govora mržnje, rasnih i bilo kakvih drugih oblika diskriminacije i nasilje. I to ne samo na europskim utakmicama. Potrebno nam je zajedništvo, vjerovanje i fokus na ovom našem europskom putu, ali i u borbi za trofeje u domaćim natjecanjima. Koliko Vama treba Hajduk, toliko i Hajduk treba Vas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:56