Marko Livaja briljira na Torcida kupu

 JOSKO PONOS Cropix
IMA POSEBAN TRETMAN

Livaja se sjajno zabavlja na Torcida kupu, teško da bi mu ovako nešto odobrio neki vrhunski europski klub

Splićani ovog vikenda neće igrati, no njihov najbolji nogometaš stalno je u akciji
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. srpanj 2022. 22:30

Hajduk još čeka Europu, čak ovaj vikend ne igra ni HNL jer Rijeka je tražila odgodu jadranskog derbija. Trener Valdas Dambrauskas dobio je neočekivana dva tjedna za tesanje igre što mu itekako treba jer pred njima je težak posao u trećem pretkolu Konferencijske lige. Najavljene su i dvije treninge utakmice iza zatvorenih vrata, bez objave rezultata, na kojima je naglasak na taktičkim aspektima.

Dobio dopuštenje

No, dok Bijeli tek hvataju zalet za pravi ritam sezone, nakon što su odigrali dva službena susreta, Marko Livaja igra punom parom. Mediji javljaju kako je oduševio krasnim pogotkom za ekipu Torcida Varoš na Torcida kupu. Slavili su 9:1 protiv Torcide Makarska rivijera, a on je bio autor tri gola. Livaja je majstor lopte, obožava igrati na svakoj podlozi, na umjetnoj travi koja je na tom terenu u Vukovarskoj ulici, kao i na betonu, uživa u svakom nastupu. Njegovi su potezi često vrhunski i dižu publiku na noge. Za mladiće koji igraju s njim ili protiv njega također je to poseban doživljaj. Za pamćenje. Čak i kad ih okrene i prebaci golmana, kao u ovom dvoboju...

image
JOSKO PONOS Cropix

image
JOSKO PONOS Cropix

Livaja tako živi u Splitu otkako se vratio iz Grčke. Koliko je puta u ranu zoru bio s prijateljima na betonu na čuvenom terenu “na skalinu” (usred igrajuće plohe je stepenica!). Ako se pitate je li to ozbiljno i profesionalno za igrača čije noge toliko vrijede i pred kojim su ključne europske utakmice, Hajduk mu je dao dopuštenje. Čak je predsjednik Lukša Jakobušić kod potpisa novog petogodišnjeg ugovora kazao:

"Dok god je njemu gušt zaigrati na Zvončacu, gušt je i nama."

Junak naroda

Rizika su sigurno svi svjesni. Lani Livaje nije bilo zbog ozljede u Kazahstanu kad su ispali iz Europe. Ne vjerujemo da bi mu bilo koji vrhunski klub u Europi dopustio jednako što i Bijeli, no Livaja je u Splitu priča za sebe, junak naroda i njegov je tretman totalno drugačiji, a na ovakvim okupljanjima samo postaje sve veća ikona.

Zna se kako je Barcelona nekad tetošila Romarija i Ronaldinha koji nisu igrali mali nogomet nego zatvarali noćne klubove, a potonji se pojavio na treningu s djevojkama koje su ga od tamo dopratile. Dok su donosili trofeje sve su mogli, ali kad su pali u igri odmah su ih se riješili. I nisu to samo Romario i Ronaldinho, ima toga i sada po raznim ekipama. Skupo plaćenim vedetama gleda se kroz prste kad malo dublje pogledaju u čašicu pa i kad odu korak dalje, no rijetko ćete čuti da neki reprezentativac u slobodno vrijeme igra mali nogomet. Koliko god on bio naoko zdraviji i svakako sportskiji način da si čovjek da oduška. Samo kako bi se preveniralo da se ne dogodi ozljeda zbog koje bi morao preskočiti neku važnu utakmicu.

image
JOSKO PONOS Cropix

image
JOSKO PONOS Cropix

image
JOSKO PONOS Cropix

Za Livaju bi se moglo zaključiti - sve je u redu, dok je u redu. Srećom po Hajduk i njega, nije sklon ozljedama...

U međuvremenu stožer Hajduka moći će u miru pogledati Vitoriju Guimaraes i Puskas Akademiju. Prvi susret igraju u Portugalu u četvrtak u 21.30. Hoće li domaćini potvrditi ulogu favorita?

image
JOSKO PONOS Cropix

image
JOSKO PONOS Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 19:54