ANTE CIZMIC Cropix
NIJE NAMJERNO ‘POŽUTIO‘

Livaja govorio o Dolčekovom ispadu i brutalno iskreno poručio: ‘Loše je to, prave momčadi tako ne igraju‘

Hajdukov junak nije skrivao kako njegova momčad nije igrala dobro protiv Slaven Belupa
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2023. 22:46

Marko Livaja je prekinuo golgeterski post. Nakon sedam utakmica najbolji igrač Hajduka pogodio je protivničku mrežu o to s bijele točke u 44. minuti. Bio je to prvi Livajin gol nakon sedam utakmica i jedini na utakmici protiv Slaven Belupa koji je Hajduku donio prijeko potrebna tri boda. No, ova pobjeda nije zavarala nikoga jer Splićani nisu izgledali dobro.

- U prvom poluvremenu smo bili agresivni. Stvarali smo prilike i zasluženo poveli. Imali smo par dobrih šansi na lošem terenu. Najbitnija je pobjeda, znamo koliko smo ovdje puta gubili bodove. Nakon ne baš bajne situacije u zadnjih mjesec dana mislim da nam je pobjeda dala neki mali mir. Imamo još dosta, dosta toga za raditi. Moramo biti iskreni, drugo poluvrijeme je bilo loše. Nabijali smo loptu, a prave momčadi tako ne igraju. Moramo više igrati napadački, a vodilja nam treba biti prvo poluvrijeme u kojem smo bili agresivni u napadu i završavali s udarcima na gol - rekao je Livaja nakon utakmice.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U prvom poluvremenu on se dosta nudio u sredini terena. Je li to bila taktička zamisao novog-starog trenera Mislava Karoglana?

- On voli da budem na lopti. Rekao mi je da se izvlačim, a ako me budu pratili da će se otvarati više prostora našim krilima. To je u prvom poluvremenu izgledalo dobro, poslije smo se previše vratili nazad i nije bilo tog prostora kojeg smo otvarali u prvom.

Utakmicu je obilježila i situacija s Ivanom Dolčekom koji je u igru ušao u 72. minuti da bi, zbog taktičkih razloga, iz nje izašao samo 12 minuta kasnije.

- Dolček je dobar momak, shvatio je domah da nije ništa osobno. Pitao je našeg team managera jesu li možda suci pogriješili broj. On mu je odgovorio: ‘Nisu, nisu, ti si‘, Shvatio je što je trener s tom izmjenom htio napraviti, da će Slaven dignuti stopera u napad i zato je htio zatvoriti utakmicu. Bolje da je zatvori jer kako smo djelovali u drugom poluvremenu, možda bi primili gol u zadnjim minutama jer prema naprijed nismo ništa napravili nego samo izbijali loptu.

image

Livaja je vodio velike bitke s Borasom

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Livaja je još jednom potvrdio da je pobjeda najvažnija te da Hajduk ima puno toga za promijeniti u igri svoje momčadi.

- Najvažnija su tri boda, da smo se vratili na prvo mjesto, barem na dan-dva, ako ne i duže. Sad imamo vremena za raditi, nadam se da ćemo popraviti našu ofenzivnu igru koja nije bila dobra ni kod prošlog trenera. I on je to shvaćao, imali smo dosta razgovora oko toga i nadam se da će momčad uspjeti naučiti neke lekcije koje u prošlosti nismo naučili. Imali smo dosta prilika za iskoristiti, imali smo tri-četiri šanse i sve smo uprskali. Dugo je prvenstvo i nadam se da nećemo propustiti sljedeću priliku koja nam se pruži.

Livaje neće biti u sljedećem kolu SuperSport HNL koje Hajduk igra protiv Rudeša jer je danas dobio akumulirani treći žuti karton. Je li se ‘čistio‘ za nastavak sezone?

- Nisam se ‘čistio‘. Prije par tjedana smo i pričali oko ove utakmice, ali nitko ništa nije rekao da se očistim. Eto, dogodilo se iako ja mislim da to nije bio žuti karton.

Prije prvenstva, Hajduk slijedi kup utakmica protiv Jadrana iz Ploča.

- Bit će lijepa atmosfera. Idemo guštati, odraditi to rutinski i pobijediti bez da bilo tko ozlijedi - zaključio je Livaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 08:06