Ivan Leko i Igor Pajač

 PAUN PAUNOVIC Cropix
JASNA PORUKA

Leko kritičan: ‘Moram reći da je sudac bio loš. Volio bih da se ovdje dogodi ono što se dogodilo u Engleskoj‘

Trener Bijelih otvoreno progovorio o Odjidji, Sahitiju, ali i o dvjema pobjedama protiv Jakirovića
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. listopad 2023. 21:57

Nogometaši Hajduka slavili su u najvećem hrvatskom derbiju, u 10. kolu HNL-a, ogledu na Poljudu pred gotovo 34.000 navijača, pobijedili su Dinamo s 1:0.

Ivan Leko došao je pred novinare sa znatnim kašnjenjem. Ali, dovoljno rano da primi čestitke. Jeste li na početku krenuli oprezno po jedan bod?

- Nismo planirali remi, htjeli smo dominirati, ali znaš i da imaš protivnika. Lijep je osjećaj dobiti, a drugi lijepi osjećaj da ova momčad može. Treći je da znaš da ste sreća pomazi jer si zaslužio. Išli smo kao pasi, bilo nam je teško zadnja dva-tri tjedna. Treba se sada proveseliti, ne dobija se derbi svaki dan. Ali, od ponedjeljka se moramo spustiti i raditi. Jer moramo biti bolji. Ova momčad ima prostora za napredak – kazao je Leko.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Dinamo je milju ili dvije ispred Hajduka, tako ste govorili na početku. Je li Hajduk sada bolji?

- Rekao sam što papiri govore, jer u zadnjih 20 godina bili su 19 puta prvi. Mi smo dobili utakmicu, ali ima 36 utakmica. Meni je prvi put bilo s kim startati, s kim završiti. Ali, to je znak da nisi dobar, jer kada si dobar znaš s kim ćeš početi. Ali, moramo dići fiziku, presing.

Bojite li se da suci ne zaustave Hajduk?

- Ne bojim se, ali moram reći da je sudac bio loš. Svaka odluka na 50-50 je bila za njih. Možda sam srušio neke kriterije, ali eto. Gledao sam Tottenham – Liverpool, velika pogreška se dogodila, ali došla su gospoda Englezi i rekli "bili smo loši". Ovdje nitko neće reći bili smo loši.

Kako ste vidjeli Odjidju?

- Falilo je dosta toga u prvom poluvremenu. Međutim, Vadis je igrač nositelj, treba igrati od prve minute. Svatko koga se izvadi, mora biti "grintav". Na nama je da otvorimo oči, da sve vidimo.

image

Ivan Leko, Ofoe Vadis Odjidja

PAUN PAUNOVIC Cropix

Krenuli ste sa 4-2-3-1, pa ste na startu drugog dijela promijenili dva igrača? Niste bili zadovoljni incijalnim sastavom?

- To su igrači raznih karakteristika, trebaš misliti na ekipu da ima glavu i rep. Vidjeli smo nakon pola sata da ne možemo izdominirati. Obrana je bila u redu, ali htjeli smo ići naprijed. Htjeli smo biti i zato sam bio ljut pa sam napravio dvije zamjene.

Dvije pobjede protiv Dinama, dvije pobjede protiv Jakirovića.

- S jedne strane je bitna psihološka pobjeda, nije lako protiv Jakirovića. Kada dobiješ dvaput zaredom stvaraš psihologiju da s njima možeš igrati na rezultat. Ali, nažalost mi lagano izgubimo u Velikoj Gorici. Odigrali smo devet, a ima 36 kola sveukupno. Htio je i Dinamo pobjedu, ali radi nečega smo ipak mi dobili. I ljudi će biti sretni i imat će dobre odnose do sljedeće utakmice u Rijeci.

Je li vam pet utakmica suspenzije dalo još veći motiv?

- Neću ništa reći radi neke buduće suspenzije. Poslije utakmice? Večeras neću spavati od gušta. Sahiti? Netko to vidi. Krilo Hajduka 10 utakmica ništa, ali na svakom sljedećem treningu grize. Dimi, šuti i radi, nikad ne znaš kada će ti se otvoriti. To je Sahiti. Rijeka? Novi izazov, mlad protivnik. Bit će pun stadion, prava utakmica i meni je već u glavi ta utakmica. Brzo je subota. Bit će drukčija od prve utakmice na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. srpanj 2024 22:47