Patrik Kolarić

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
DOBRO SUDIO DERBI

Kolarić se opravdano razmahao kartonima i potvrdio ugledni status. Jedan previd ne može mu se zamjeriti

Svirao je čak 32 prekršaja, no bila je to posljedica jako nervozne igre
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. siječanj 2024. 20:42

Patrik Kolarić (28) najmlađi je prvoligaški sudac, a i na Poljudu je pokazao da ga mnogi s pravom smatraju i najboljim sucem. Treći je put u ovoj sezoni sudio Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke i treći je put posao odradio na visokoj, europskoj razini.

Kolarić je od prve minute autoritativno vodio utakmicu, s vrlo čvrstim kriterijem. Rijekinom beku Smolčiću potpuno je opravdano dao žuti karton već u 4. minuti zbog neopreznog i dosta opasnog starta s leđa. Svi pokazani kartoni bili su neupitni, na koncu ih je pokazao čak 10. Šest igračima Hajduka, četiri gostima.

Svirao je Kolarić dosta prekršaja (32), ali to je bila posljedica jako nervozne igre u kojoj su igrači obje momčadi loše poteze pokušavali kompenzirati nedozvoljenim startovima. Što je Kolarić na vrijeme prepoznao i sankcionirao.

Kod pogotka Gode, koji intervencijom VAR-a nije bio priznat, Kolarić nije bio u poziciji vidjeti da se strijelac gola u primanju lopte poslužio rukom, tako da mu teško možemo zamjeriti taj previd.

Kolarić se sasvim opravdano odlučio na kraju produžiti utakmicu za punih 11 minuta, što je raritet na HNL utakmicama. Kako je i u samoj nadoknadi bilo novih prekida, sudački dodatak trajalo je čak 12 minuta. Međutim, u drugom poluvremenu bilo je pregršt situacija u kojima se nije igralo, što zbog VAR-a, što zbog bakljadi, što zbog igrača koji su svako malo ležali na terenu, ili nepotrebno protestirali tražeći neku svoju pravdu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 19:05