Nikola Kalinić na predstavljanju

 TOM DUBRAVEC Cropix
BESKROMPROMISNI DIREKTOR

Kalinić krenuo žestoko, nitko mu se neće miješati u posao. Od predsjednika treba još jednu stvar

Hoće li novi sportski direktor napraviti sve što je naumio, dijelom će ovisiti i o klubu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. svibanj 2024. 20:48

Ništa drugo nismo ni očekivali, iznenađenje je samo za one koji ne poznaju Nikolu Kalinića. Preuzeo je odgovornu funkciju u klubu i već u prvom medijskom istupu pokazao hrabrost i odlučnost. Nikola Kalinić kakav jest, bez kozmetike. Direktan u željama, odriješit u odgovorima. Financijski neovisan, nogometno obrazovan s velikom željom da uspije u Hajduku.

Ima ideju, ima kompletnu viziju, ali hoće li u konačnici napraviti sve što je naumio, dijelom će ovisiti i o klubu. Pritom treba znati da će Kalinić uraditi sve kako bi izrečene najave ispunio. Dobio je traženu samostalnost u radu, nitko mu se unutar kluba neće miješati u posao. Predsjednik će mu nesporno pružiti podršku, bude li uz to dodao i financije u taj "paket" potpore, suradnja bi mogla zaista donijeti pozitivni pomak.

Reakcije su redom pozitivne, prije svega zbog činjenice da je Kalinić u startu najavio red, rad i disciplinu. Nije Nijemac, iz Solina je, ali kroz 12 i pol godina igranja u inozemstvu naučio je što je profesionalizam.

Trener mu je početna točka, od izbora novog stratega Hajduka kreće Kalinićev projekt. Ambiciozan, beskompromisan, baš kakav je bio i napadač u najboljim danima karijere dok je tresao mreže u dresu Dnjipra, Fiorentine i Milana. Žestoko je krenuo, bit će zanimljivo pratiti njegov rad. Poznaje svlačionicu, poznaje mentalitet grada i momčadi. Uz "prstohvat" sreće sve je moguće.

Linker
28. svibanj 2024 20:49