VOJKO BASIC Cropix
BILO LUDILO U ŠVICARSKOJ

Kada Coce, Rozga, Lile i Grdović odzvanjaju zemljom sira i čokolade: ‘Muž doputovao direktno s platforme‘

U iščekivanju finala juniorske Lige prvaka navijači Hajduka zavladali su ulicama Ženeve
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. travanj 2023. 21:20

Produžen je vikend za navijače Hajduka u zemlji sira i čokolade. Zato se ne trebate začuditi kada u najvećem shopping centru u Ženevi čujete kako okupljeni za stolom slušaju poznate uspješnice. U famoznom okupljalištu La Praille, kojeg su hajdukovci “zauzeli” u petak prije utakmice, u subotu se nastavilo po starome...

- Vezat ću sjećanja da ne lete nikuda - odzvanjao je poznati hit Jelene Rozge s mobitela za stolom.

image
VOJKO BASIC Cropix

Navijači Hajduka ostali su u Ženevi, baš kako su i obećali, u švicarskom gradu dočekat će ponedjeljak i veliko finale.

- Našli smo jeftino pivo za naš švicarski vikend s Rozgom - uz osmijeh nam je dometnula ekipa iz Kaštela i Solina.

Sa svih strana Europe

Uobičajena slika za travanjski vikend u Ženevi. Jer, kada hodate ulicom, potpuno je normalno da ćete susresti neki automobil splitskih ili zagrebačkih tablica, iz kojih se zrak puni Thompsonom, Grdovićem, a ponekad i Cocom. Procjenjuje se da je više od dvije tisuće navijača ostalo u Ženevi nakon polufinalne utakmice jer svi iz dijaspore vratili su se kućama u Njemačku, Austriju i sjeverne dijelove Švicarske, u Basel i Zürich. Jasno, s ciljem da se ponovno pojave u ponedjeljak.

image
VOJKO BASIC Cropix

U Ženevi i bliskim francuskim destinacijama preko granice, na pola sata od grada na jezeru, ostali su uglavnom svi oni koji su stigli iz Dalmacije i zagrebačkog okruženja. Imat će dva dana za izlete da vide, primjerice, Olimpijski muzej u Lausannei ili muzej Charlieja Chaplina blizu Veveya na Ženevskom jezeru. Ima se što gledati po Ženevi i okolici, ali jasno i u Francuskoj, budući da su se mnogi smjestili u Annemasseu.

image
VOJKO BASIC Cropix

- Došli smo iz Splita autom, a muž pomorac je doputovao zrakoplovom direktno s platforme da bismo gledali Hajduka u Švicarskoj - ispričala nam je Ana, koja je s dvoje djece putovala cijeli dan do Francuske jer je putem naišla na zatvoreni tunel Mont Blanc.

image
VOJKO BASIC Cropix

Pritom vrijeme nije saveznik, dosadna kiša ozračje čini bliže zimskom nego jesenjem, ali neće to spriječiti navijače Hajduka sa svih strana Europe da se okupe u ponedjeljak na stadionu Servettea. Ženeva u ponedjeljak definitivno postaje glavni grad Dalmacije, mjesto koje u srcima navijača već ima posebni status. Na polufinalu je više od pet tisuća navijača bodrilo Bijele, za ponedjeljak procjene idu preko osam tisuća. Nije to mala brojka s obzirom na to da je ponovno radni dan. Da je nedjelja u pitanju, samo iz dijaspore stiglo bi Hrvata da se napuni pola kapaciteta Stade de Geneve. Ovako treba “bježati” s posla, ali pruža se jedinstvena prilika - vidjeti Hajdukov pokušaj uspona na vrh Europe.

image
VOJKO BASIC Cropix

Kolike su generacije navijače čekale takav rezultat, a dočekali su ga 2023.! Činjenica da je taj rezultat u konkurenciji juniora također ima svoju težinu jer na putu do finala nisu eliminirali anonimne suparnike, nego su do završnih 90 minuta došli preko europskih uglednika. Zato im navijači vjeruju, pa su se ostali zagrijavati u Švicarskoj. Skupo je, ali kada će opet travanjskim vikendom odzvanjati Rozga, Lile i Grdović u ženevskom shopping centru?

image
VOJKO BASIC Cropix

Linker
03. svibanj 2024 07:06