VOJKO BASIC Cropix
Déjà vu na Poljudu

Kad pomislite da se Hajduk vratio, opet poklon Dinamu: Leko je birao prema osjećaju pa dobio velikog tragičara

Osam utakmica prije kraja HNL-a, Kup je očito i ove sezone Hajdukova najveća trofejna prigoda
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. travanj 2023. 22:29

Kada pomislite da je šampionska utrka živa, da je Hajduk ponovno u igri za dvostruku krunu, Bijeli naprave pogrešku kojom Dinamu ponovno daju snažan vjetar u leđa.

S Istrom je izgledalo kao "deja vu", kao nešto već doživljeno ove sezone kroz dvoboje s Belupom, Lokomotivom i dakako, baš s Istrom. Protiv Puljana su Bijeli već prethodno izgubili pet bodova ove sezone, novi remi samo je potvrdio da je momčad Gonzala Garcije "crna mačka" Hajduku. Otkinula je Istra dva boda Hajduku natjeravši Leku na poruku "ne mislim na Rijeku, u Koprivnici igramo ključnu utakmicu sezone".

Za devet dana, 16. travnja, Hajduk stiže u Rijeku bez Livaje i Krovinovića, dvojice najvažnijih prvotimaca. Jasno, naglasak je na izostanku Livaje, jer svaka je utakmica Hajduka obilježena pogotkom ili asistencijom najboljeg strijelca i igrača HNL-a. Upozoravao je Leko na važnost dvoboja s Istrom, u najavi istaknuo "ovo nam je test zrelosti nakon tri pobjede u nizu". Ali, test nije položen. Kao i mnogo puta do sada izbor stopera pokazao se ključnim. Tko bi rekao da će izostanak Vuškovića biti toliko značajan, da će zamjena za 16-godišnjeg stopera potpisati takve pogreške. Toni Borevković bez ikakve dvojbe ponio je neslavnu ulogu tragičara dvoboja. Dvije pogreške s njegovim potpisom usmjerile su utakmicu prema remiju u dvoboju kojeg je Hajduk kontrolirao.

Momčadskom željom, agresijom mladog Pukštasa, te igrom Livaje, Mlakara i Benrahoua. Istra je iz tri udarca u okvir došla do dva pogotka, ali uzalud Hajduku dominacija kada su individualne pogreške odnijele važne bodove. Borevkovića je između tri stopera Leko birao prema osjećaju s treninga, međutim osjećaj ga je prevario. Razočarani su navijači otišli na Uskršnje blagdane, o novom napadu na titulu rijetki će optimisti nastaviti sanjati. Osam utakmica prije kraja HNL-a, Kup je očito i ove sezone Hajdukova najveća trofejna prigoda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 08:41