Aljoša Pavelin

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
NAVIJAČI SU ODLUČILI

Izabran je novi NO Hajduka s pet članova: Pavelinu najviše glasova, ali još se čeka odluka o predsjedniku

Novi Nadzorni odbor četvrti je po redu kojeg su izabrali navijači kroz udrugu Naš Hajduk
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. srpanj 2022. 21:24

Izabran je novi Nadzorni odbor Hajduka s pet članova, a to su Aljoša Pavelin, Goran Lučić Jujnović, Lukas Oliver Pavić, Dražen Zec i Roberto Bitunjac, koji su dobili najviše glasova među osmirocom kandidata.

Među izabranima najviše je glasova dobio Pavelin (7506), zatim Lučić Jujnović (6711), Pavić (6648), Zec 6125 i Bitunjac 6062, dok su ispod crte ostali Damir Dominiković (5661), Robert Kalinić (5016), te Josip Perić sa 2921 glasom.

Do sada je bila praksa da kandidat s najvećim brojem glasova bude i predsjednik Nadzornog odbora, što bi prema rezultatima trebao biti Aljoša Pavelin, 52-godišnjak iz Kaštel Sućurca, koji zadnjih šest godina živi u Rijeci, a između ostalog obnašao je dužnost predsjednika Uprave brodogradilišta Viktor Lenac. Međutim, na press konferenciji organizatori nisu mogli potvrditi hoće li se dosadašnja praksa izbora predsjednika zaista nastaviti, pa ćemo sačekati utemeljenje novog saziva NO-a Hajduka kada će petorica izabranih napraviti i dogovor glede pitanja predsjednika. Nove nadzornike treba potvrditi Skupština dioničara Hajduka (30. kolovoza) i Gradsko vijeće Splita, većinskog vlasnika kluba.

Za izbore u organizaciji Našeg Hajduka, koji su se eletronski odvijali od 00,00 do 20.00 u petak (15. srpnja) registiralo se nešto manje od 6.000 članova, a izborima je pristupio 4.871 član. Na press konferenciji u Poljudu predsjednik Udruge Naš Hajduk, Toni Baletić, naglasio je kako novi Nadzorni odbor na dužnost stupa 1. rujna, a do tada će još djelovati Nadzorni odbor na čelu s Benjaminom Perasovićem. Novi Nadzorni odbor četvrti je po redu kojeg su izabrali navijači kroz udrugu Naš Hajduk, koja nadzornike bira od jeseni 2011. godine.

Linker
15. svibanj 2024 10:46