TOM DUBRAVEC Cropix
PRESUDILA MU TRI PORAZA

Hrvat koji je tiha patnja Lukše Jakobušića ostao bez kluba: Hoće li Hajduk uskoro dobiti novog trenera?

Splitski sastav još nije potvrdio Mislava Karoglana kao trenera za nastavak sezone...
Piše: SNObjavljeno: 02. prosinac 2022. 10:05

Ivan Leko više nije trener Shanghai Porta. Kineski klub je objavio da je raskinuo suradnju s hrvatskim trenerom koji ih je s klupe vodio u 57 utakmica i u prosjeku osvajao 1.89 bodova po utakmici.

Iako je ptošle sezone bio i doprvak Kine, tri poraza u nizu su mu presudila. Ekipu ostavlja na šestom mjestu u novoj sezoni, a vijest o njegovu odlasku iz Kine posebno će razveseliti sve u Splitu.

image
WANG YIJIE Xinhua Via Afp

Naime, splitski Hajduk već neko vrijeme želi baš Leku za trenera. Upravo je bivši igrač Bijelih najveća želja Lukše Jakobušića koji ga želi još otkako je otkaz uručio Valdasu Dambrauskasu. U međuvremenu je momčad preuzeo Mislav Karoglan, ali još uvijek nije potvrđeno da će on voditi ekipu u nastavku.

Jakobušić i navijači se nadaju Leki, no to neće biti lagan zadatak. Za bišveg igrača Hajduka, Malage, Club Bruggea i Lokerena se bori i belgijski Anderlecht. Leko je dobar dio svoje trenerske karijere proveo u Belgiji. U pet godina tamo je vodio Oud-Heverlee Leuven, Sint-Truiden, Club Brugge i Antwerp.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska ima nešto što Španjolska nema. To je rezime današnjeg Mundocasta u kojem je gostovao trener Šibenika Mario Cvitanović s kojim smo analizirali viđeno na utakmici protiv Belgije te napravili prvu najavu dvoboja protiv Japana. Pogledajte cijeli Mundocast:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 18:26