ROBERT MATIC
POD VELIKIM UPITNIKOM

Hajduku se vraća Kalinić, ali svi s nestrpljenjem čekaju jednu vijest: Hoće li veliko pojačanje biti spremno?

Da se ozljeda ne bi pogoršala, za njega bi očito najbolje bilo da preskoči dvoboj u Turopolju
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. ožujak 2024. 18:40

Loša vijest za Mislava Karoglana svakako je spoznaja da je pod velikim upitnikom nastup Josipa Brekala u subotu u Velikoj Gorici. Na kup-utakmici s Varaždinom dobio je udarac zbog kojeg je već pod upitnikom bio njegov izlazak u dvoboj s Istrom.

Nakon susreta s Varaždincima na Poljudu dobio je injekciju, ali vidjelo se protiv Istre da nije na pravoj razini. Da se ozljeda ne bi pogoršala, za Brekala bi očito najbolje bilo da preskoči dvoboj u Turopolju. Do utakmice je ostalo još dovoljno vremena za konačnu odluku, ali Brekalo je trenutno daleko od nastupa u subotnjem prvenstvenom ogledu.

Za Bijele je Brekalo debitirao početkom veljače u Osijeku, u proteklih mjesec dana upisao je ukupno šest nastupa u kojima je zabilježio pogodak i tri asistencije. Na travnjaku je proveo 467 minuta, ali u dva posljednja dvoboja evidentno je da nije bio na pravoj razini. Do petka će se dobro razmotriti njegovo zdravstveno stanje, međutim, razvidno je da ozljeda traži mirovanje i određeno vrijeme za oporavak.

S druge, pak, strane, dobra je vijest da se Nikola Kalinić u srijedu vraća u trenažni proces s momčadi. Nakon što je početkom veljače zaigrao protiv Belupa, postigao sjajan pogodak za vodstvo, Kalinić je preselio u liječničku ordinaciju zbog problema s mišićem zadnje lože. Propustio je dvoboj s Rudešom, potom dvije utakmice s Varaždinom i naposljetku susret s Istrom. Četiri utakmice je odgledao, ali za Goricu bi se mogao naći u kadru. Neće se riskirati sa Kalinićem, koji bi u Veliku Goricu mogao doći s tek dva-tri ozbiljnija treninga, ali s obzirom na problem neefikasnosti Bijelih, jasno je da bi Kalinić bio pojačanje i za 20-ak minuta na terenu. Koliko će uistinu biti spreman, kako će podnijeti napore treninga, znat će se kada krene s momčadi, ali činjenica jest da su već tri i pol tjedna oporavka iza Kalinića.

Na startu proljeća povratnik u redove Bijelih odigrao je tri utakmice, na travnjaku proveo 141 minutu, dok se nije ozlijedio u dvoboju s Belupom. Nestrpljivo Kalinić čeka povratak, ali i navijači koji žele što prije vidjeti “devetku” Bijelih na travnjaku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 13:04