Valdas Dambrauskas

 TOM DUBRAVEC Cropix
BIJELI NA MAKSIMIRU

Hajdukov sastav pun promjena: Junak pobjede nad Dinamom ima temperaturu, petorica odmaraju!?

Nema dvojbe da je Hajduk oslabljen, nisu bez razloga svi koji izostaju standardni, ali...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. svibanj 2022. 08:07

Valdas Dambrauskas je bio potpuno jasan pred odlazak na Maksimir.

- Jednim okom gledamo prema Kupu, a moj je primarni zadatak upravljanje rizicima - naglasio je strateg Bijelih.

Time je sve rekao, pokazao smjer kojim ide njegovo razmišljanje u kreiranju početnog sastava za večerašnji ogled. Istina, može se samo pretpostaviti za kakav će se sastav opredijeliti, no poznato je da u kadru Hajduka za derbi s Dinamom nema Nikole Kalinića zbog temperature i Gerga Lovrencsicsa zbog ozljede, a k tome je jasno da bi nekoliko ključnih igrača moglo dobiti odmor. Ili će zaigrati u drugom dijelu maksimirskog dvoboja.

Umorni Krovinović

Primarno se to odnosi na Krovinovića, koji je odigrao 10 utakmica u nizu, dok su Josip Elez i Marco Fossati u tom razdoblju preskočili samo jedan dvoboj, s Hrvatskim dragovoljcem na Poljudu krajem travnja. Četvrti igrač koji će po svemu sudeći dobiti poštedu je Nikola Kalinić, koji je imao problema s ozljedom pred utakmicu s Istrom, stoga će vrijeme do finala Hrvatskog kupa posvetiti kompletnom oporavku kako bi potpuno spreman dočekao utakmicu s Rijekom.

Peti na tom popisu je Melnjak, koji je također igrao u kontinuitetu ovog proljeća, ali već je odmor imao i protiv Istre, gdje je ušao u drugom poluvremenu, stoga se i ovaj put očekuje da će igrati, samo je pitanje koliko.

Nema dvojbe da je Hajduk oslabljen, nisu bez razloga svi koji izostaju standardni, ali svi igrači koji bi trebali ući su igrači koji pretendiraju na status prvotimca. Ili su u tom statusu poput Vukovića bili u većem dijelu sezone.

Osim oporavljenika Vukovića, prilika bi se mogla ukazati Simiću, koji je rijetko igrao ovog proljeća, te Čolini, koji se u zadnjoj utakmici vratio na poziciju lijevog beka. Logično je očekivati minutažu za Mlakara, koji je zbog ozljede na utakmici u Koprivnici tri posljednja dvoboja odgledao s tribina.

Prigoda će se sigurno ponuditi Sahitiju, koji je prošao teško životno razdoblje uslijed gubitka roditelja, pa je nakon dva propuštena susreta dvaput krenuo s klupe. Nedostaje Sahitiju minuta i kontinuiteta, zato je i 23-godišnjem reprezentativcu Kosova važna večerašnja utakmica.

Što tek reći za Biuka, koji je prošle godine svoj meteorski uspon krajem proljeća 2021. započeo upravo u maksimirskom derbiju?

Puno je igrača koji bi protiv Dinama, u jakoj i velikoj utakmici, željeli potvrditi da sljedeće sezonu mogu biti oslonci Hajduka. Ili već ovog ljeta napuniti klupsku blagajnu unosnom prodajom.

Tri igrača ipak neće biti u toj prigodi jer iako je početkom tjedna s Poljuda stiglo izvješće kako su svi u trenažnom procesu, do subote su dvojica, Eduok i Katić, ipak vraćena na listu oporavljenika, dok je Atanasov na treningu u četvrtak poslijepodne dobio udarac zbog kojeg ne može nastupiti u derbiju.

Atanasov na čekanju

Atanasov je svakako bio jedan od onih na koje se računalo za Dinamo, ali pričekat će s povratkom. No, i bez trojice, s momčadi koja je krenula na put, Hajduk je snažan za derbi.

Prema svim informacijama, Livaja je silno željan igre u derbiju, pa makar to bilo i jedno poluvrijeme. Nema spora da svoju titulu golgetera želi potvrditi i pogotkom u Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 16:46