Dimitrios Diamantakos i Aleksandar Kačaniklić
 

 PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
KLASA BEZ POKRIĆA

Hajdukov napadač napušta Poljud! Najavljen je kao zvijezda, zabio je u debiju, oduševio sve, pa - nestao

Dimitrios Diamantakos napušta redove Hajduka, potvrdili su službeno s Poljuda
Piše: Jurica Radić/SNObjavljeno: 05. siječanj 2022. 16:57

"HNK Hajduk i izraelski prvoligaš F.C. Ashdod postigli su dogovor o posudbi napadača Dimitriosa Diamantakosa do kraja aktualne sezone", objavio je splitski klub.

Na Poljud je stigao prije 16 mjeseci s golemom medijskom pompom, dočekan je kao veliko pojačanje, a godinu i pol dana kasnije otišao je tiho, gotovo nečujno. I ne čudi to jer kompletnu 2021. grčki napadač nije postigao pogodak. Nije ni asistirao. Brojke su neumoljive i kažu da je Diamantakos u kompletnoj prošloj godini odigrao tek 14 prvenstvenih utakmica. Niti je igrao, niti je zabijao, a doveden je da bi ispunio oba cilja.

U ljeto 2020. godine, prvo pandemijsko, ostavio je St. Pauli i priključio se Hajduku. Već u prvoj utakmici zabio je pogodak koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Zatresao je mrežu Belupa, čiji je elokventni trener Tomislav Stipić nakon dvoboja bez okolišanja ustvrdio:

- Diamantakos će biti veliko pojačanje za Hajduk. Raspitao sam se po Njemačkoj, svi su bili začuđeni kako igrač njegove klase nije ostao u Bundesligi.

Ali, bljesak s premijere nije pratio nastavak karijere. Drugi je pogodak zabio nakon četiri mjeseca u dvoboju protiv Gorice (2:4). Tko je mogao zamisliti da će to biti i njegov posljednji u dresu Hajduka. Da ironija bude veća, taj zadnji je zabio momčadi koju je vodio njegov današnji trener Valdas Dambrauskas. Ali, nije mu pomoglo, kod Dambrauskasa je odigrao tek 22 minute, a potom se ozlijedio i kraj jeseni dočekao izvan konkurencije za sastav.

Od Diamantakosa se puno očekivalo s obzirom na reference koje je stekao igrajući za razne klubove kroz zanimljivu karijeru. U Olympiacosu je dotaknuo Ligu prvaka, u drugoj Bundesligi zabijao za Karlsruhe, Bochum i naposljetku za St. Pauli. U zadnjoj sezoni za klub iz Hamburga postigao je 11 zgoditaka u 21 nastupu. Odlična statistika za dolazak u Hajduk, ali, nažalost, pokazalo se samo na papiru. Tijekom boravka na Poljudu nije imao ni sreće s ozljedama, često je izbivao s travnjaka, pa je u konačnici pao u totalnu sjenu izgubivši bitku u konkurenciji za momčad, gdje su ga redom prestizali mlađi suigrači poput Biuka i Ljubičića. Već je prošlog ljeta bilo jasno da bi Hajduk trebao pronaći novi klub za 28-godišnjeg Grka, međutim, nisu se na Poljudu mogli pohvaliti velikim interesom. Ostao je do zime upisavši u jesenskoj polusezoni 188 minuta kroz osam nastupa u sva tri natjecanja.

Ukupno je za Hajduk upisao 30 nastupa, od toga tek 14 u početnoj postavi. Razočaravajuće skromno za pojačanje kakvim je predstavljen pri dolasku među Bijele kada je potpisao ugovor koji vrijedi do ljeta 2023.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:08