GORAN MEHKEK Cropix
RAPSODIJA BIJELIH

Hajdukov Gene Kelly ponovno je bio rasplesan, a posebno je oduševio čovjek kojeg su mnogi već otpisali

Gorica koju su pod Sopićem opisivali karakternom, danas izgleda lošije nego kad je bila prošle sezone zadnja u prvenstvu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. ožujak 2024. 21:24

Marko Livaja zaplesao je na kiši poput Genea Kellyja, Hajduk se razigrao, "raspjevao" i pregazio Goricu, sve je bilo riješeno za pola sata, a zapečaćeno na poluvremenu za povratak Bijelih na vrh tablice. Barem do utakmice Rijeke. Splićani su dominirali kao su htjeli, i prije pogotka imali su krasnu šansu, pitanje je samo bilo kad će zabiti i načeti labave domaćine koji ne sliče na momčad s početka sezone.

Mislav Karoglan ovaj je put sačuvao živce jer njegova je momčad igrala kao da ju je sam rukom vodio po terenu. Livaja je radio što je poželio, kraljevao je minijaturama, izluđivao domaćine, koristio slobodu kretanja i imao prste u svakom od tri gola... Bila je to najlakša ovosezonska pobjeda Hajduka, a što nije i rezultatski najuvjerljivije ide na račun Sahitija, Prpića i Kalika koji nisu realizirali sjajne šanse. Mogli su još zabiti i Krovinović, i Livaja... Kalikov promašaj praznih vrata s manje od pet metara i bijes na grbu vrijedan je kratkog stripa.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Benrahou, kojeg su neki već vidjeli na izlaznim vratima i djelovao je da je kisela lica izašao na travnjak, i sam se osladio, koristio je prostor na desnom krilu i slabosti Gorice, bio strijelac i asistent, Dajaku je donosio konkretnost i opasnost po lijevoj strani, a vezni red Sigur, Pukštas, Krovinović znao bi sakriti lopti i uzeti domaćine u "ševu", kao da je trening, a ne prvenstvena utakmica. Za Bijele bilo je to odlično i dobrodošlo poslijepodne za samopouzdanje, mir i punjenje bodovnog konta u kojem nisu bili podvrgnuti ozbiljnijem iskušenju. Još je trener stigao dati šansu i nekima koji manje igraju kao Odjidja-Ofoe. Izostanci Brekala i Uremovića pokazali su se nebitnima...

U prvom dijelu sezone gorjeli su i nebo i zemlja u utakmici istih rivala u Velikoj Gorici, tada je domaćin bio samopouzdan i čvrst, dobio je 2:1. Danas je to smušena ekipa bez energije i morala, od prvog trenutka djelovali su šuplje i nekompaktno, kao da ih je netko natjerao puškom na teren, griješili su svi, čak i iskusni vratar Banić. Dinko Jeličić očito je pogubio konce. Zašto je njegova priča na stranputici? Pa Gorica, koju su pod Željkom Sopićem opisivali karakternom, danas izgleda lošije nego kad je bila prošle sezone zadnja u prvenstvu. Znakove života pokazivala je tek nakon što je sve bilo riješeno. Predsjednik Nenad Črnko mogao bi upitati trenera - što si to učinio od Gorice? Gabriel Rukavina, u Dinamu prikazivan kao talent, ali za kojeg treneri nisu našli mjesta u plavom dresu, bio je mekan, prazan i nemoćan kao i cijela momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 12:09