Filip Čuić

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
BRILJIRAO JE

Hajdukov dragulj u konkurenciji za najboljeg igrača u Ligi prvaka! Na Poljud stiže veliko priznanje?

Mladi igrač u konkurenciji je sedmorice nogometaša koji pretendiraju na laskavu nagradu UEFA-e.
Piše: HINAObjavljeno: 23. prosinac 2021. 17:47

Juniori Hajduka čekaju početak veljače iduće godine i play-off utakmicu Lige prvaka mladih na Poljudu protiv madridskog Atletica.

Pobjednik tog susreta izborit će plasman u osminu finala tog natjecanja, a ove sezone Hajduk je do sada, u svom dijelu LP mladih, prošao dva suparnika.

U prvom kvalifikacijskom kolu Hajduk je u dvije utakmice s ukupnih 5-1 (2-0 u gostima i 3-1 u Splitu) pobijedio Škendiju, predstavnika Sjeverne Makedonije, dok je potom s ukupnih 4-1 (3-0 doma i 1-1 vani) izbacio bjeloruski Minsk.

U te četiri utakmice briljirao je Filip Čuić što je na kraju nagradila i Europska nogometna organizacija jer je Čuića stavila u uski krug sedmorice igrača koji konkuriraju za najboljeg nogometaša godine u ovom natjecanju.

Čuić je, naime, postigao čak šest golova te je drugi strijelac Lige prvaka mladih (sa sedam golova prvi je Mads Kristian Hansen iz danskog Midtyllanda). Uz Čuića u konkurenciji za igrača godine Lige prvaka mladih su spomenuti Danac Hansen, Djeidi Gassama iz Paris St. Germaina, Bradley Fink iz dortmundske Borussije, Sandro Cisse iz Club Bruggea. Samba Diallo iz kijevskog Dinama i Zalan Vancsa iz MTK-a.

Linker
20. travanj 2024 08:18