ROPIX

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
VAŽAN MJESEC

Hajduk u jednom trenutku čeka pravi pakao! Dva najteža gostovanja u HNL-u, najmanje jedno kolo u Europi,...

Dva kvalifikacijska susreta zadnjeg kola KL na rasporedu su 18. i 25. kolovoza
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. lipanj 2022. 23:19

Dva najteža gostovanja u HNL-u, uz to najmanje jedno kolo u Europi, s jasnom nadom da budu dva. Bude li po planu, ne bude li odgode velikog derbija, šest teških utakmica koje usmjeravaju sezonu očekuju Hajduk u kolovozu.

Start u kvalifikacijama Konferencijske lige zakazan je za 4. kolovoza, uzvrat tog 3. pretkola je tjedna dana kasnije, a nekoliko dana kasnije stiže najveći derbi i treći uzastopni odlazak na Maksimir. Krajem svibnja je započela serija, početkom srpnja je Superkup na zagrebačkom stadionu, a 13./14. kolovoza trebali bi se Bijeli i Modri susresti u novom izdanju HNL-a za sezonu 2022./23. Ali, nije to sve, jer ako Bijeli u Maksimir dođu kao sudionik play-offa Konferencije, krenut će četiri dana kasnije u presudne dvoboje za ulazak u europsku jesen.

Srpanj za zagrijavanje

Dva kvalifikacijska susreta zadnjeg kola KL na rasporedu su 18. i 25. kolovoza, a zadnjeg vikenda u tom mjesecu hajdukovce čeka Osijek u Gradskom vrtu. Zato nije pretjerano kazati, kolovoz je mjesec u kojem Bijeli određuju kojim putem ide sezona.

Hologram aktivnosti već je složen. Za šest dana počinju pripreme, u nedjelju 19. lipnja odlaze Bijeli na dva tjedna u Austriju, a zatim se vraćaju u Split gdje treniraju nekoliko dana i 9. srpnja odlaze u Zagreb odigrati Superkup. Srpanj je mjesec zagrijavanja, jer ma koliko izgledalo teško, jer Bijeli na rasporedu imaju duga putovanja po velikoj vrućini, sve je lakše nego u kolovozu gdje se hajdukovci nadaju da će do kraja mjeseca igrati četvrtak-nedjelja. Dakle, na startu sezone (16./17. srpnja) odlaze u Pulu, zatim dočekuju Rijeku, pa idu u Varaždin zadnjeg vikenda u srpnju.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Lipanj za pripreme, srpanj za uigravanje, a kolovoz kao vrhunac forme u tri početna mjeseca sezone. Prošle godine Hajduk je na startu sezone imao odličan raspored. Lokomotivu u gostima, Osijek doma, Šibenik na Poljudu, Gorica vani, pa Belupo i Dragovoljac u gostima. Šest utakmica s kojima su mogli uzeti sve, a uzeli su tek 13 bodova. Ove sezone raspored je ipak teži, s dva gostovanja u Zagrebu i Osijeku. Ali, jači je i Hajduk. Međutim, morat će se Bijeli suočiti s imperativom Europe i činjenicom da se već početkom srpnja bore za prvi trofej u sezoni. Puno su veće ambicije, ali i neusporedivo teži zadaci. Jer, osim zahtjevnih domaćih obveza, u Europi Bijeli neće biti nositelji kao prošle godine.

Bitno veći zahtjevi

Međutim, raspored za europske oglede Bijeli će saznati tek 18. srpnja, do tada se mogu mirno fokusirati na obveze u nacionalnom okviru. Tim više što je današnji Hajduk u velikoj prednosti u odnosu na onaj iz prošle godine. Prije godinu dana, početkom lipnja 2021. Hajduk je dobio friškog trenera (Gustafsson), a potom su dolazila pojačanja poput Krovinovića, Lovrencsicsa, Mlakara, Fossatija, Katića, Melnjaka i Subašića. Danas Hajduk ima formiranu momčad. ima trenera s osvojenim trofejom. Startna pozicija je puno bolja, ali zahtjevi i konkurencija su bitno veći, odnosno snažniji. Ali, prava kvaliteta nikada ne traži isprike.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:17