Dimitrios Diamantakos i Aleksandar Kačaniklić

 PAUN PAUNOVIC Cropix
UOČI STARTA SEZONE

Hajduk u brigama, Dambrauskas ne računa na tri napadača za koje nema ni ponuda, sprema se rastanak!?

Superkup je potvrdio ono što se već ranije znalo, na njih se ne računa u serioznim kombinacijama
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. srpanj 2022. 22:20

Na dvoboj Superkupa u Zagreb nisu putovala tri iskusna napadača Bijelih. Samuel Eduok, Dimitrios Diamantakos i Alex Kačaniklić ostali su u Splitu prošlog vikenda, a ništa bolja perspektiva za taj tercet “špiceva” nije ni u susretima koji dolaze.

S obzirom na sve viđeno tijekom priprema, ali i prošle sezone, nije za očekivati da bi ih Dambrauskas mogao koristiti u prvenstvenim dvobojima s Istrom i Varaždinom. Generalno rečeno, Hajduk će prije razvijati Šarića, nego nekog od spomenutih internacionalaca iz napadačke linije. Čak i u trenutku kada nema ozlijeđenog Kalinića, a Ljubičić je otišao na posudbu, još uvijek se ne razmišlja prema iskusnim alternacijama. Ostaju u grupi TNT. Trenira, ne igra, trenira.

Sezona za zaborav

Na pripremama je najviše igrao Eduok, a najbolji učinak imao je Kačaniklić. Nigerijac je upisao dva nastupa, s ukupno 58 minuta, dok je Diamantakos imao 53, a Kačaniklić 45 minuta. Ne zvuči dobro da im se broje tako skromne minute, međutim, statistika jasno govori u kakvoj se situaciji nalaze igrači koji su nekoć dovedeni kao velika pojačanja. Ali, nije iznenađujuće s obzirom na minutažu koju su imali prošlog proljeća.

Kačaniklić je bio nezamjetan s ukupno četiri nastupa u HNL-u otkad je Dambrauskas došao za trenera, Diamantakos na posudbi proljetnu polusezonu, a Eduok još nije ni zaigrao službenu utakmicu s Litavcem na klupi.

Ne treba ništa dodavati, sve je jasno osim onog najzanimljivijeg pitanja - što će Hajduk uraditi s tercetom iskusnih “špiceva” tema je koja egzistira još od priprema. Na proljeće se nije toliko često postavljala jer Grk je bio u Izraelu, Nigerijca se čekalo nakon oporavka, a Šveđanin je povremeno znao ući u zapisnik. Svi zajedno nadali su se boljim vremenima, međutim, dogodilo se da bolja vremena nisu stigla. Nažalost, stigla su teža, lošija, Hajduk je obvezan prema tercetu ispunjavati obveze dok su igrači pod ugovorom, a obveza s Hajdukom veže Nigerijca i Grka još godinu dana, dok je Kačaniklić još dvije godine pod ugovorom s Hajdukom. Ovog ljeta Kačaniklić će napuniti 31 godinu, najstariji je među trojicom internacionalaca. Grk je dvije godine mlađi, a Nigerijac tri. Svi su u zreloj životnoj dobi, ali iza njih je sezona za zaborav.

Model rastanka

Ponuda za odlazak trenutno nema, uvijek se nađe neki verbalni upit, ali ništa se konkretno ne događa glede njihovog statusa. Na kraju, možda netko iz terceta i dobije minutažu do kraja srpnja u lakšim utakmicama dok nema Nikole Kalinića. Ali, time se neće ništa ozbiljno promijeniti. Superkup je potvrdio ono što se već ranije znalo, na njih se ne računa u serioznim kombinacijama. Međutim, neće biti jednostavno pronaći model rastanka ako igrači prethodno ne pronađu novi klub. Posavec je godinu i pol od dolaska Lovre Kalinića napustio Hajduk sa sporazumnim raskidom koji je uključio nekoliko plaća za godinu dana koliko mu je ugovora ostalo Hajduku. Ali je prethodno pronašao novi klub, danski Aalborg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 12:20