ANTE CIZMIC Cropix
LEKINA PRESICA

Hajduk odmah gostuje kod najbolje momčadi lige u zadnjih osam kola: ‘Bit će to nezgodna utakmica‘

Preporođena Gorica pobjegla je sa začelja, a ove je sezone već uzimala bodove protiv Dinama, Rijeke...
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. travanj 2023. 17:15

Pred prvenstveno gostovanje kod Gorice koja je upisala tri pobjede zaredom i prepustila začelje SuperSport HNL-a Šibeniku (srijeda, 19.10 sati) trener Hajduka Ivan Leko je kako prenosi Slobodna Dalmacija kazao slijedeće:

- Bit će to nezgodna utakmica. Poslije poraza od nas u Splitu u zadnjih osam utakmica Gorica je najbolja momčad lige, uzeli su više bodova od Dinama, od Rijeke i od nas. U jako dobroj su formi, puni samopouzdanja. Imali smo puno sreće da dobijemo našu zadnju međusobnu utakmicu u Splitu. Imamo tri utakmice u tjedan dana, a u nedjelju nas čeka i derbi s Dinamom na Poljudu. Ovo nam je test karaktera, motivacije, test koliko možemo biti fokusirani, ozbiljni nakon naše dobre utakmice za vikend s Varaždinom – naglasio je Leko.

Zbog ozljeda i nastupa juniora u Ligi prvaka igrački kadar je osjetno sužen, trebat će rasporediti snage za te tri utakmice.

- Nije ovo neki idealan scenarij, ali jučer smo napravili lijepi trening, danas ćemo opet. Koliko nas ima imamo dovoljno kvalitete da bismo odigrali dobru utakmicu. Ne volim kalkulacije, pokušat ćemo odigrati najbolje, ful gas koliko možemo da bismo odigrali dobro i napravili rezultat. U velikom klubu kao što je Hajduk svi te cijene po zadnjoj utakmici, nitko te neće pitati što je bilo prije tri tjedna ili tjedan. Pun sam vjere da ćemo biti ozbiljni i fokusirani – rekao je strateg ‘bijelih‘.

Utakmica s Varaždinom je vodilja, utakmica u kojoj je Hajduk odigrao na visokom nivou, stvarao prilike, zabijao.

- Svidjelo mi se to, ali i igračima, navijačima. Ideja je to ponoviti i odigrati još mrvicu bolje. No, lako je pričati, svi smo tada pametni. Na nama je da nađemo fokus, energiju, motivaciju, disciplinu, stabilnost, mirnoću – naglasio je Leko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 05:38