Lukša Jakobušić

 GORAN MEHKEK/Cropix
RAZBILI TABU TEMU

Hajduk nakon Brune Marića želi izazvati još otkaza, Karoglan uputio zahtjev igračima

Na Poljudu su uvjereni da bi sve bolje štimalo kada bi prvenstvo bilo u rukama udruge prvoligaša
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 08:45

Turbulentni dani prvoligaškog nogometa nastavljaju se, objave iz domene VARLeaksa privlače pozornost ljubitelja nogometa, javljaju se polemički tonovi oko toga što je dobro, pretjerano, promašeno, ali je činjenica da su snage iz Hajduka ili iz navijačke "prgave familije" razbile tabu temu, to jest tajnovitost VAR-operacija.

I to je izazvalo razne učinke, osnovni je - kad je riječ o Komisiji za suđenje - to da je nedodirljivi šef Bruno Marić zbog logičnih razloga napustio zapovjednički pult. No prema svemu, barem kad je u pitanju iskaz predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića, snage "bijelih" nastoje izazvati još neke rošade, otkaze, odlaske…


Ekskluzivno: intervju s Brunom Marićem u VAR sobi Sportskih novosti

Na Poljudu su uvjereni da bi sve bolje štimalo kada bi prvenstvo i uopće aktivnosti klubova, bili u rukama udruge prvoligaša, čemu se protivi - šestorka iz Dinama, Rijeke, Lokomotive, Varaždina, Slaven Belupa i Gorice, što se može zaključiti, barem prema njihovom priopćenju.

Hajduk u svojoj borbi za bolje odnose u nogometu ostaje osamljen, točnije, splitski klub prihvatio je nadmetanje tipa "sami protiv svih". Bilo bi vrlo korisno za tu borbu Hajduka da "bijeli" napokon osvoje naslov prvaka, premda se može na kraju očekivati, ako se ne dogodi happy end za splitski klub, da će se tumačiti kako su u borbi za naslov zapravo, onemogućeni.

To koliko je Hajduk u dosadašnjem tijeku prvenstva suđenjem bio oštećen, lako je utvrditi, kao što je vrlo jednostavno konstatirati da je splitska momčad u više navrata kiksala, ispustila kolosalnu prednost, tako da više ne odlučuje ekskluzivno sama o svojem položaju. Sada na Poljud dolazi Istra 1961, trener Hajduka Mislav Karoglan uputio je zahtjev igračima da osvoje tri boda, točnije, najavio je hajku na sve pobjede do derbija s Dinamom. A nakon tog nadmetanja Hajduk ide u goste kod Rijeke, pa će se tada znati koliko su "bijeli" uspjeli u nastojanjima da prekinu 19-godišnji post za titulom prvaka.

Linker
27. travanj 2024 06:35